Težak meč

Rukometaši Borca spremni za dvomeč protiv Sloge u Kupu BiH

  • 07.02.2020. 19:23

Igrati protiv Sloge nikada nije bilo lako i odluka o polufinalisti Kupa BiH biće donesena tek u revanšu u Banjaluci. Poručili su ovo trener Borac m:tela Mirko Mikić i pivot Nemanja Vučićević pred sutrašnji meč u Doboju. Nije tajna da Borac želi do odbrane prošlosezonskog trofeja, ali svjesni su da im to niko neće pokloniti. 

Pripremni period je završen, “crveno-plavi” zadovoljni su radom tokom zimske pauze i smatraju da spremno dočekuju predstojeće izazove. 

"Način na koji su momci odradili pripremni period i odigrali prijateljske utakmice su jako dobri. Pogotovo je bio bitan prvi dio gdje  smo radili na obnovi fizičke spreme. Da se dobro radilo pokazali su i rezultati testiranja. Ako sve to uzmemo u obzir smatram da smo spremni i da spremno dočekujemo izazove koji su pred nama, počevši od sutrašnje utakmice u Kupu BiH protiv Sloge. U Doboju je uvijek teško igrati, ljudi koji su gledali jedan takav meč znaju da je to derbi. Kao što su svi rekli, nema šanse da nešto bude gotovo nakon prvog duela", rekao je Mikić. 

A u prvom duelu Mikić neće moći da računa na Marka Lukića koji se povrijedio na utakmici protiv Zagreba, kao i na Luku Kneževića. Ipak, u Doboj idu sa velikim optimizmom. Vedrog duha je i Nemanja Vučićević, koji očekuje prolazak svog tima.   

"Mislim da ne bi trebalo da bude nekih većih problema, ali naravno da to moramo da pokažemo i na terenu. Sigurno da se Sloga neće predati tek tako, a i kao što je trener na treningu rekao, ne treba da razmišljamo o rezultatu prve utakmice jer je ovo samo prvo poluvrijeme. Idemo da odigramo što bolju utakmicu i polako se uvodimo i za prvenstvo BiH", izjavio je Vučićević.

Utakmica je na programu od 19 časova, a revanš je naredne sedmice u gradu na Vrbasu. Prvi meč u drugom dijelu prvenstva BiH Borac će odigrati 22. februara protiv Slobode u Tuzli. 

Тагови: