Rukometaši Borca slobodan takmičarski vikend provode radno

20:11, 11.10.2019.
Izvor: ATV
Zbog evropskih obaveza ekipe Vogošće rukometaši banjalučkog Borca dobili su slobodan takmičarski vikend u Premijer ligi BiH, ali “crveno plavi” dane provode radno. Valja im, kažu, zadržati dobru formu koja im je na startu prvenstva donijela sve tri pobjede. Trener Mirko Mikić zadovoljan je dosadašnjim izdanjima svoje ekipe, koja ove sezone ima visoke ambicije.

"Naš dugoročni cilj su trofeji  napašćemo ih na sva tri fronta. Dobro smo se fizički pripremili, imamo širinu tako da možemo rotirati igrače u prvom dijelu sezone", rekao je Mikić.

Sve u “borčevom” taboru obradovao je povratak Stefana Miljkovića koji se, brže od očekivanog vratio, na teren nakon povrede ramena, a koji bi trebalo da dodatano ojača odbrambeni bedem pred golom kapitena Bojana Ljubišića. Čuvar mreže banjalučke ekipe, kaže da ga još pomalo boli evropski  neuspjeh  s početka sezone, ali ističe da su dobri prvenstveni rezultati podigli ekipu.

"Tri pobjede su najbitnije, jedna je na teškom gostovanju. Još je rano da igramo na našem maksimumu, ali iz utakmice u utakmicu igraćemo sve bolje", rekao je Ljubišić.

Rukometaši banjalučkog Borca zaostalu utakmicu 4. runde Premijerlige BiH protiv ekipe Vogošće odigraće 25.oktobra u dvorani Borik, a prije toga ih očekuje gostovanje Konjuhu u Živinicama.