Pripreme za nastavak sezone

Rukometaši Borca rade punom parom

  • 14.01.2020. 19:39

Iako je prva utakmica u drugom dijelu sezone protiv Sloge u Kupu BiH na programu tek 8. februara rukometaši Borac M:tela ništa ne prepuštaju slučaju. Rade punom parom i spremaju se za predstojeća iskušenja.

Niko ne krije da su ciljevi najviši, pa se napad na trofeje u svim takmičenjima nameće sam po sebi. Trener Mirko Mikić još uvijek ne može da računa na sve igrače. Vukašin Rakocija trebalo bi da se priključi naredne sedmice, dok su prve treninge odradili Dakić i Subotić. 

"Za sada sve ide kako treba. Odradili smo testiranja, manje više sam zadovoljan, posebno ovim igračima koji su dosta igrali u prvom dijelu. Evidentno je da su se oporavili i da su radili nešto tokom ove pauze, s obzirom da su imali neke programe koje su morali da ispoštuju. Ono što je najvažnije, još uvijek smo u sva tri takmičenja na koja smo pretendovali da idemo do samog kraja. Naši ciljevi su nepromijenjeni od početka sezone, a to su prvenstvo i Kup BiH, kao i Kup Republike Srpske", rekao je Mirko Mikić, trener Borca.

Najiskusniji igrač ekipe svakako je Bojan Ljubišić od kojeg se očekuje da svojim odbranama u nastavku sezone pogura ekipu ka trofejima. Iako je trenutno akcenat na fizičkoj pripremi Borac će već u subotu odigrati i prvu pripremnu utakmicu protiv Maglaja. 

"U Borcu se uvijek znaju ciljevi, a to su svi trofeji. Odigrali smo prvi dio, imali kiks ili dva, ali svejedno smo prvi, tako da sigurno želimo da nastavimo u tom ritmu. Daćemo sve od sebe i vjerujem da ćemo da vratimo titulu u Banjaluku", poručio je Bojan Ljubišić, najiskusniji igrač Borca. 

Da su dobre pripreme glavni preduslov za uspjeh smatra i pivot Nemanja Vučićević. Sjajnim partijama u prvom dijelu sezone pokazao je kvalitet, pa se nada da će u nastavku on i njegovi saigrači biti spremni za velike stvari.

"Pokušaćemo maksimalno da iskoristimo ovih mjesec dana da se pripremimo što bolje i neke taktičke zamisli dovedemo do nivoa na kojem bi mogli reći da sve funcioniše kako treba. Nadamo se da ćemo uspjeti u tim zamislima i da ćemo spremno dočekati početak", izjavio je Vučićević.

Nakon duela protiv Maglaja Borac će gostovati Slogi iz Gornjeg Vakufa. Nakon toga u Banjaluku dolazi Bosna iz Visokog, a planirane su još tri prijateljske utakmice. Sve bi trebalo da posluži kao odlična priprema za dvomeč protiv Sloge u Kupu BiH, ali i početak drugog dijela prvenstva protiv Slobode u Tuzli.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.