Prijateljski meč

Rukometaši Borca pružili dobar otpor Zagrebu

  • 25.01.2020. 19:38

"Utakmicama protiv Zagreba za nas je počeo drugi dio sezone. Ne dobijate često priliku da igrate protiv tima koji nastupa u Ligi šampiona", rekao je trener Borca Mirko Mikić nakon prijateljskih susreta sa dvostrukim prvakom Evrope.

U drugom meču bilo je 31:29 za tim koji sa klupe predvodi Veselin Vujović. Iskusni stručnjak imao je samo riječi hvale za igru Borca, kao i za gostoprimstvo koje je njegov tim imao u najvećem gradu Srpske.
  
"Hoću da kažem da sam iznenađen jednom sjajnom igrom i agresivnošću koju je prikazao Boracu ova dva dana, kao i hrabrošću tih momaka. Neki od mojih igrača su malo plakali, žalili se, dok su rukometaši Borca sve muški izdržavali i to je jedan primjer kako treba da se igra rukomet. Nama nedostaje šest igrača koji su na Evropskom prvenstvu sa reprezentacijom Hrvatske, dvojica su povrijeđena. To ipak pravi razliku. Doveli smo dosta mladih igrača. Neki su opravdali povjerenje, a neki i nisu, ali u svakom slučaju bile su ovo bitne dvije provjere", rekao je Vujović.

Da oba meča odu na stranu tima iz Zagreba odlučio je veliki broj promašenih zicera, ali i nešto lošija realizacija igrača više. Međutim, Borac je u oba meča igrao brzo i efikasno. Mikić želi da njegov tim upravo tako igra u nastavku sezone.

"Zaista želim da se naš napad svede na nekih 7-8 sekundi u prosjeku, što znači da bi trebalo da trčimo dosta kontri i polukontri. Naša odbrana mora konstantno da bude kao u ove dvije utakmice. Postoje još neke stvari na kojima treba da se radi. Juče i danas igrački i fizički kvalitet nisu odlučili nego više mentalna snaga, a ona se dobija kroz bezbroj ovakvih mečeva koje Zagreb ima u Ligi šampiona i SEHA ligi", istakao je Mikić.

Vladan Đurđević danas je bio najefikasniji sa sedam postignutih golova. Pratili su ga Rakocija i Rađenović sa po šest, dok se na drugoj strani Miloš Božović takođe zaustavio na sedam golova. Do prve utakmice u nastavku sezone protiv Sloge u Kupu BiH ostalo je još manje od dvije sedmice. Već u srijedu Borac očekuje prijateljski meč sa Bosnom iz Visokog.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм