Kup BiH

Rukometaši Borca protiv Bosne potvrđuju plasman u finale

19:44, 12.03.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Seriju dobrih rezultata Borca koja je trajala od decembra prekinula je Vogošča u minulom kolu rukometne Premijer lige. Izabranici Mirka Mikića podbacili su u svim elementima, a već sutra se očekuje rekacija i mnogo bolje izdanje "crveno-plavih". Borac ima zalihu od četiri gola iz prvog duela sa Bosnom, ali ta prednost ne interesuje Mikića.

"Svakako da ćemo ući u utakmicu kao da je prva i kao da je rezultat 0:0. Imamo obavezu da odigramo dobar meč pred svojim navijačima i iskupimo se za poraz od Vogošće", rekao je Mikić.

Mikić uvjerava da se kod igrača neće osjetiti umor bez obzira što Borac ima gust raspored i igra dvije utakmice sedmično. Smatra da su njegovi igrači u Visokom odigrali najzreliju partiju otkako je na klupi pa se nada sličnom izdanju i sutra u revanšu. 

Trener Borca ističe da mu je trenutno u fokusu samo Bosna, te da ne još uvijek ne gleda ka CMS Bukureštu, rivalu u četvrtfinalu EHF Čelendž kupa. 

Član Upravnog odbora Borca Vladimir Blagojević objavio je danas da je ministarstvo civilnih poslova BiH poslalo odbijenicu Borcu na zahtjev o sufinansiranju dvomeča sa rumunskim timom. Blagojević je izrazio nezadovoljstvo ovakvim tretmanom, a sve pod izgovorom da za 2019. godinu nije raspisan javni poziv u ministarstvu civilnih poslova.

"Za nas je potpuno neprihvatljivo da na ovaj način dobijemo odbijenicu, jer je drugim klubovima na početku ovog takmičenja odobreno po 30 hiljada maraka. Postavlja se pitanje da li je ovo ministarstvo u službi jednog entiteta i jednog naroda, pošto očigledno postoje dvostruki aršini. I ranije kada samo predavali zahtjev za odobravanje sredtsava, uvijek smo bili odbijeni, jer nam je nedostajao jedan papir", rekao je Blagojević.

Bez obzira na ovu odbijenicu Borac je obezbijedio novac za dvomeč sa rumunskim predstavnikom. Prva utakmica igra se u Bukureštu 23. marta, a revanš sedam dana kasnije. Ipak, Banjalučani najprije moraju da potvrde plasman u finale Kupa BiH. Revanš protiv Bosne igra se sutra od 19 časova i 30 minuta.