Rukometaši Borca ponovo osjetili radost po povratku na parket

  • 05.11.2020. 19:45

Odličan start sezone pao je u drugi plan pošto je kompletna ekipa Rukometnog kluba Borac morala u izolaciju. Čak 12 igrača i dva člana stručnog štaba imala su pozitivan test na kovid 19 koji ih je od terena odvojio dvije sedmice.

Poslije temeljnih pregleda Banjalučani su ponovo na parketu i pripremaju za utakmice koje su pred njima. Već u srijedu će prvi put na teren, a raspored će biti mnogo naporniji budući da izabranici Mirka Mikića moraju da nadoknade tri duela. Nimalo lagan zadatak za mladog stručnjaka i njegove pulene, Mikić poručuje da svi zajedno moraju da budu veoma oprezni.

"Postepeno ćemo raditi sve do polusezone. Nadamo se da neće biti novih neželjenih problema. Jednostavno moramo da budemo oprezni zbog zdravlja naših igrača. Njihova muskulatura je slabija u ovom trenutku poslije 15 koje su proveli zatvoreni u stanovima. Nećemo imati kontrolne utakmice do tog prvog duela koji je već u srijedu. Kako je tako je, svi smo pred velikim izazovom", rekao je Mikić.

U istoj situaciji bili su rukometaši Leotara i Slavije. Golman Banjalučana Bojan Ljubišić ne smatra da je njegova ekipa u većem hendikepu od ostalih. Svi smo na istom, teže nam je bilo kada smo se vratili u dvorane poslije najduže pauze u karijerama rekao je Ljubišić koji ne ostavlja sumnju da će Borac i u nastavku sezone biti na visini zadatak. Nema tog problema sa kondicijom koji jak motiv ne može da nadmaši poručio je najiskusniji prvotimac banjalučkog kluba.

"Počeli smo dobro sa četiri pobjede i siguran sam da uprkos svim problemima možemo da nastavimo sa dobrom serijom. Igraćemo svaka tri dana, to jeste malo nezgodno s obzirom na situaciju. Znamo gdje smo, znamo koji su zahtjevi Borca i tu smo da to ostvarimo", rekao je Ljubišić. 

Prvi Borčev rival biće Derventa. U svakoj situaciji rukometaši Mirka Mikića bili bi favoriti, ali ovako, moraju da budu oprezni. Do kraja polusezone uglavnom će igrati u ritmu srijeda – subota. Po povratku mladog Luke Perića iz reprezentacija, Borac će biti kompletan za ispite koji slijede. Pobjedama i dobrim igrama Banjalučani će pokazati da je i kovid 19 autsajder pred bivšim evropskim prvakom. 

Тагови:
  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.