Misli lete ka Olimpijakosu

Rukometaši Borca počeli pripreme

  • 24.07.2019. 19:25

Evropski izazovi primorali su trenera Mirka Mikića da ranije započne pripreme ove sezone. Prve utakmice EHF kupa su već početkom septembra,  Borac za rivala ima Olimpijakos i igrači već uveliko razmišljaju o tom dvomeču. Mikiću se prvog dana odazvalo 20 igrača. Na okupljanju nije bilo Bojana Ljubišića i Đorđa Ćelića, a iz kluba uvjeravaju da će i njih dvojica do ponedjeljka biti uz ekipu.

"Kompletne pripreme odradićemo u Banjaluci. Putujemo u Trebinje sredinom avgusta, na tom turniru odigraćemo tri jake utakmice, prva je protiv Vardara", rekao je Mikić.

Ambicije su uvijek iste, napad na sve domaće trofeje i što bolji nastup u EHF kupu. Nadaju se u Borcu da će im u tim nastojanjiima pomoći novajlije. Brazilc Giljerme je na Svjetskom prvenstvu sa mladom reprezentacijom, a pivot iz Vojvodine Nemanja Vučićević očekuje uspješnu sezonu.

- Došao sam iz Vojvodine koja je uvijek imala visoke ambicije, isto je i ovdje. Borac je veliki klub, dao je nekoliko olimpijskih šampiona, naša obaveze je da idemo po trofeje. Nadam se duploj krun, momci su prošle sezone pokazali kvalitet, nadam se da će biti još berićetnije - rekao je Vučićević. 

Priliku za dokazivanje dobilo je mnogo mladih igrača koji su priključeni prvom timu. Stefan Miljković se oporavlja od povrede, pa ako bude potrebno klub će reagovati i pokušati da dovede lijevog beka. Traži se i pomoćni trener koji bi asistirao Mikiću u radu. Borac je zakazao sve kontrolne utakmice, poslije trunira u Trebinju, ide dvomeč sa Škofja Lokom, zatim provjera protiv Sesveta naredni izazov biće onaj evropski protiv Olimpijakosa.
 

Тагови: