Rukometaši Borca otputovali na KiM, cilj dobar rezultat pred revanš

  • 10.12.2020. 19:00

Prije osam godina rukometaši Borca bez većih problema obračunali su se kosovskom ekipom, ali u taboru “crveno-plavih” znaju da ih sada očekuje teži posao, premda u dvomeč ulaze sa ulogom favorita. Ulaganja u Besi posljednjih godina daleko su veća, dovedeni su kvalitetni pojedinci, a možda i najzvučnije ime je kapiten BiH Nikola Prce. 

Čvrsta igra u odbrani i strpljenje u napadu su im zaštitni znak, a sa druge strane, nije tajna da izabranici Mirka Mikića vole tranziciju i brži protok lopte. Borčev strateg je zajedno sa stručnim štabom uvidio koje su prednosti i mane predstojećeg protivnika.  

"Imaju dosta dobru odbranu. Visoki su na sredini, jaki i teško će ih biti prešutavati. Moramo da pronađemo neka druga rješenja i uvedemo utakmicu u naš ritam".

Mikić je bio dio ekipe koja je 2012. godine eliminisala Besu iz Evrope. Inače, rukomet u Peći nikada nije bio sport broj jedan, već košarka. Ipak, ekspanzijom su rezultati postali sve bolji, a samim tim i ambicije sve više.       

"Radi se o ekipi koja ulaže ogromna sredstva, mnogo su se izdigli iznad prosjeka kosovskog rukometa. Biće teško, ali mi u svaku utakmicu ulazimo isto. Ja to stalno ponavljam i tako mislim i sada. Idemo tamo da pobijedimo i pokušamo obezbijediti zalihu za revanš u "Boriku". Nadamo se da možemo da osiguramo proljeće u Evropi". 

Svi igrači i članovi stručnog štaba Borca bili su negativni na virus korona pred današnji put na Kosovo. Prva utakmica na programu je u subotu, a revanš je sedam dana kasnije u Banjaluci.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић