Čelendž kup

Rukometaši Borca na pragu trećeg kola

  • 13.10.2018. 21:07

Rukometaši banjalučkog Borac m:tela pobijedili su Baku iz Azerbejdžana rezultatom 36:19 (15:10) u prvoj utakmici 2. kola Čelendž kupa. Ovim ubjedljivim trijumfom Banjalučani su došli na korak do plasmana u treće kolo pa će sutrašnji revanš biti samo formalnost.

Borac je  odlično otvorilo utakmicu, te golovima Dakića i Rađenovića povelo sa 4:0, međutim, gostujući tim uspio je da se vrati u utakmicu i smanji rezultat na 4.3, a nekoliko minuta kasnije bilo je i 7:6.

Do pet golova viška Borac dolazi u 25. minutu, nakon što je sedmi put zatresao mrežu, međutim, već u narednom napadu Ademirov ponovo vraća svoj tim na minus od četiri gola (13:9).

Srđan Savić, u narednom napadu povisio je na plus pet, a potom Bojan Rađenović nakon jedne odbrane Ljubišića i odlično bačene lopte u kontru donosi Borcu i šest golova prednosti (15:9). Ipak  na poluvrijeme izabranici trenera Bojana Unčanina otišli sa pet golova viška (15:10).

Furiozno je Borac otvorio drugo poluvrijeme, a Banjalučani su već u 39. minutu došli do prednosti od deset golova, a u posljednjih deset minuta ušli su sa plus 14 golova viška i duplom prednošću (28:14).

Ubjedljiva prednost dala je mogućnost treneru Borca Bojanu Unčaninu da svim igračima da minute na terenu.

Najefikasniji rukometaš utakmice bio je borčev Bojan Rađenović sa devet golova dok je u timu Bakua efikasniji od ostalih bio je Serhi Dubovik sa pet pogodaka.

U današnjoj utakmici formalni domaćin je ekipa Bakija iz Azerbejdžana, a revanš meč igra se sutra od 19 časova takođe u Boriku. Pobjednik ovog dvomeča u trećem kolu Čelendž kupa sastaće se sa Vogošćom. Prvi meč protiv Vogošće na rasporedu je 13. ili 14. novembra, a revanš sedam dana kasnije.

Тагови: