ATV u Viljnusu

Rukometaši Borca doputovali na megdan sa "Šviesom"

19:43, 08.02.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Borac uvijek ide na pobjedu, tako je i ovog puta, jasan je trener banjalučana Mirko Mikić. Dodaje da bi bilo kakvav trijumf donio mirniji revaš pred domaćom publikom, čime bi bili bliže plasmanu u četvrtfinale. Protivnika su dobro skautirali, a svoju prednost vide u čvrstoj odbrani i širini rotacije.

"U suštini imaju dobru prvu postavu, gdje prijete sa sva tri beka i sa oba krila. Golman može biti jako nezgodan ukoliko se uđe sa nekim lošijim šutevima, može nam predstavljati i on problem. Što se tiče naše neke šanse, ona je upravo u tome što oni imaju jednu postavu, nemaju mnogo rotacije. Mislim da imamo mnogo dužu klupu i tu negdje vidim našu šansu. Mi ćemo pokušati odbranom dobiti ovu utakmicu. Ako odbrana bude dobra biće i mnogo kontri i polukontri i znači da ćemo igrati brzo. To će biti jedna od ideja", istakao je Mirko Mikić, trener RK Borac. 

U Viljnus je doputovalo 17 igrača, pa je Mikić kaže na slatkim mukama, koga sutra ostaviti pored klupe. Ipak, ko god da zaigra daće svoj maksimum. Kapiten Borca Đorđe Ćelić i jedan od najiskusnijih u timu Bojan Ljubišić uvjereni su da, ukoliko ispoštuju dogovor iz svlačionice, pobjeda neće doći u pitanje. 

"Imali smo vremena što se našeg protivnika tiče da se upoznamo s njima. Gledali smo neke njihove utakmice. Spremali smo se za njihov napad, gdje smo spremili i odbranu za njh. Dosta smo radili i na našem napadu tako da ukoliko ispoštujemo sve što smo u zadnjih sedam dana konstantno radili smatram da možemo ostvariti dobar rezultat", istakao je Đorđe Ćelić, kapiten RK Borac.
 
Utakmica Šviese-Borac igra se sutra u 17 časova po lokalnom vremenu.