Premijer liga BiH

Rukometaši Borca dočekuju Lokomotivu iz Brčkog 

  • 02.04.2019. 13:18

Nakon što je ekipa Mirka Mikića završila učešće u EHF Čelendž kupu, okreće se domaćim takmičenjima, gdje su im ciljevi najviši.

“Okrećemo se onome što nas čeka i ako se može reći najvažnijem poslu, a to je da, prije svega, obezbijedimo što bolje mjesto u regularnom dijelu Premijer lige BiH, kako bi što spremniji i sa što bolje pozicije dočekali plej of. Što se Lokomotive tiče, poznajemo ih dobro. Igrali smo sa njima u Brčkom jednu od boljih utakmica u prvom dijelu sezone. Radi se o dosta mladoj ekipi koja je u jednom trenutku bila u usponu forme, pobjeđivali su neke utakmice kući neočekivano. Međutim, u poslednjem kolu poraženi su od Maglaja. Imaju dva tri mlada igrača koja imaju potencijal i ne smijemo da ih potcjenimo. Neće biti lagana utakmica. Ono što radi svaka mlada ekipa je da puno više trči, ganjaju brz centar i polukontru i moramo biti mnogo spremniji za taj segment igre nego u prethodnim utakmicama”, rekao je trener Borca.

Predsjednik kluba Saša Kondić osvrnuo se na utakmicu protiv ĆSM Bukurešta i istakao je da je osnovni sportski cilj, kada je u pitanju ovo takmičenje, ispunjen samim plasmanom među osam najboljih ekipa. Zahvalio se publici na fantastičnoj podršci, uz nadu da će i u domaćem šampionatu bodriti Borčeve rukometaše.

“Rezultat da smo došli među osam najboljih ekipa u Evropi je u ovim uslovima više nego vrijedan svake pohvale. Nismo imali neka velika očekivanja da ćemo se plasirati u polufinale. Nadali se jesmo i mislim da je ovaj uspjeh ogroman. Ono što je možda važnije je da smo u subotu bili svjedoci jedne predivne artmosfere u dvorani. Mislim da je u subotu pobijedila Banjaluka, publika, i da je pobijedio rukomet, što je u ovom trenutku možda bilo i važnije od samog rezultata”, rekao je Saša Kondić.

Utakmica Borac-Lokomotiva igra se sutra u 18 časova u SD Borik.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.