Čelendž kup

Borac se izborio za nadu u podvig

19:29, 23.03.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Rukometaši banjalučkog Borca poraženi su u Bukureštu od ekipe ČSM Bukurešt rezultatom 25:19.
Domaćin je odlično otvorio utakmicu u dvorani "Dinamo" i nakon prvog polovremena stekao prednost od devet golova.

Ipak, u drugom poluvremenu, rukometaši Borca pokazali su pravo lice i uz mnogo bolju igru došli do rezultata koji im daje za pravo da imaju čemu da se nadaju u revanš utakmici koja se igra u dvorani "Borik" za sedam dana.

Najbolji akter prvog dvoboja između ČSM Bukurešta i Borca bio je Sampajo Santoš koji je postigao osam golova, dok su se na drugoj strani Srđan Mijatović i Milan Dakić po četiri puta upisali u listu strelca. Golman banjalučke ekipa Bojan Ljubišić upisao je 12 odbrana.

Trener "Borca" Mirko Mikić, kaže da je, uprkos porazu, zadovoljan izdanjem svoje ekipe i da je igra iz drugog poluvremena recept za revanš utakmicu.

"Ovo što su moji momci odigrali u drugom poluvremenu je za svaku pohvalu. Stvarno sam ponosan kako su izišli iz svačionice u drugom dijelu i ovaj rezultat nam daje za pravo da se nadamo. Niko nam to ne može oduzeti jer ako smo pobijedili tri razlike u drugom dijelu ovdje, onda moramo to moći i u "Boriku". Ništa definitivno nije gotovo, mi se sigurno nećemo predati", rekao je Mikić.

Sa riječima svog trenera slaže se i Srđan Mijatović koji poručuje da će sa saigračima ostaviti srce na terenu u pokušaju da se domognu polufinala Čelendž kupa.

"Pokazali smo da možemo da igramo protiv velikih ekipa, a ekipa ČSM-a je sigurno jedna takva. Spremali smo se dobro za ovu utakmicu, ali su nas iznenadili u nekim segmentima. Međutim, mislim da smo ostvarili dobar rezultat", istakao je Mijatović.

Nakon što su stekli šest golova prednosti pred dolazak u Banjaluku, u taboru ČSM-a kažu da su zadovoljni ostvarenim rezultatom, ali da je njihov rival pokazao kvalitet. Goce Georgievski kaže da su dopustili sebi pad u igri u drugom poluvremenu i da je ekipa Borca znalački iskoristila svaku grešku koju su napravili.

"Odigrali smo dobro prvo poluvrijeme. Odbrana je bila na visokom nivou, naš golman je odlično brani, a i napad nam je funkcionisao kako treba. Ipak, u drugom poluvremenu došlo je do pada u igri. Golman Borca je brani bolje, a oni su imali više želje od nas. Na kraju se završilo sa šest golova prednosti i mislim da možemo da budemo zadovoljni", rekao je Georgievski.