Banjaluka

Uručen Zlatni grb Grada Velimiru Petkoviću

  • 12.06.2018. 13:56

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić, ugostio je danas proslavljenog rukometnog trenera Velimira Petkovića i uručio mu aprilsku nagradu Zlatni grb grada Banja Luka.

Petkoviću je Skupština grada dodijelila nagradu povodom 22. aprila – Dana grada Banje Luke za ostvarene vrhunske rezultate u oblasti sporta i doprinos u razvoju sporta u Banjoj Luci. Zbog obaveza u svom klubu u Berlinu, Petković nije mogao u aprilu da primi nagradu, pa mu je ona uručena danas.

Talić je čestitao Petkoviću u ime gradonačelnika i Skupštine grada i odbornika, ističući da je on itekako zaslužan za razvoj i promociju sporta grada, te da ova nagrada ide u prave ruke.

"Danas smo pričali kako i na koji način gospodin Petković može, svojim velikim iskustvom, znanjem i kontaktima doprinijeti razvoju našeg Rukometnog kluba „Borac“, budući da su „Borac“ i on jedno. Zahvaljujem direktoru rukometnog kluba „Borac“ Vladimiru Brankoviću i potpredsjedniku Upravnog odbora ovog kluba Marinku Umičeviću što su pokrenuli ovu inicijativu i što je Skupština grada jednoglasno podržala prijedlog. Velimir Petković je uvijek dobrodošao u naš grad i  jedan je od naših najbitnijih ambasadora u inostranstvu", kazao je predsjednik Zoran Talić.

 
Petković je istakao da mu je bila želja da dođe u svoj grad i lično primi nagradu.

"Zahvaljujem se predlagačima, mom „Borcu“ i Gradu na ovom izuzetnom priznanju. Gdje god sam do sada radio pratila me sreća, dobijao sam nagrade, ali ovo je jedna od najvećih koje sam dobio u karijeri. Kada sam obaviješetn da sam predložen i nagrađen bio sam presrećan. To je javno priznanje za moj rad, koji sam započeo u Banjoj Luci, „Borcu“ i nastavio u inostranstvu", rekao je Petković.

On je naglasio da ova nagrada znači i da nije nije zaboravljen u svom gradu.

"Vi koji živite ovdje ne znate koja je to radiost za nas koji smo u inostranstvu kada znate da vas, nakon toliko vremena, ljudi pamte, pričaju o vama. Ovo je velika motivacija za mene da nastavim da radim na promociji grada i nadam se da ću se konačno, za par godina, vratiti ovdje da živim i dati još jedan doprinos razvoju mog kluba. Kada dođemo u godine kada možemo najviše da pružimo, trebamo vratiti nešto klubu i gradu iz kog smo potekli", zaključio je Velimir Petković.

Inače, Velimir  Petković je i ove sezone ostvario veliki uspjeh sa svojim klubom „Fihse Berlin“ sa kojim je osvojio Kup EHF i treće mjesto u Bnedesligi. Prvi veliki trofej, Petković je osvoji sa Borcem 1991. godine kada je takođe osvojen Kupe EHF.
 

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана