Umićević za predsjednika

"Borac" dobio podršku za promjene u Rukometnom savezu Srpske

  • 05.06.2018. 20:25

Regionalni rukometni savezi podržali su kandidaturu Marinka Umičevića za prvog čovjeka rukometa Srpske. Stanje u ovom sportu je prilično haotično, čemu svjedoči i podatak da u Banjaluci skupština regionalnog saveza nije održana već četiri godine. U rukomotenom klubu Borac, odlučili su da stvari uzmu u svoje ruke, jer kako kažu: "ovako kako je više ne može".

"Ako dođe do toga da budem izabran za predsjednika saveza, a pravo da vam kažem pitao sam se šta mi to treba uopšte. Ipak, kad sam vidio šta rade komesari koji ništa ne bi trebalo da se pitaju, kad sam vidio kakav je nerad u savezu, da su komesari za suđenje glavne hadžije u rukometu, odlučio sam da se kandidujem. Zbog naših šest klubova, zbog rukometaša i ovog sporta, trebamo novo rukovodstvo", Marinko Umićević, kandidat za predjsednika Rukometnog saveza Republike Srpske.
 
Na pres konferencije u Gospodskoj ulici moglo se čuti i da rad Rukometnog saveza Srpske nije transparentan. Djelovanje mimo statuta je najveći problem, a tu je kako kažu i uticaj fiktivnih klubova koji imaju pravo glasa iako se ne takmiče i ne plaćaju kotizaciju.

"Mislim da je svrha saveza da pomogne nerazvijenim sredinama, od svih dažbina koje klubovi plaćaju savezu, oni moraju da daju dio novca manjim sredinama kako bi se i tamo rukomet razvijao. Savez to sada ne radi", istakao je Vladimir Branković, direktor RK "Borac". 

"Predsjednik samozvane verifakcione komisije je sam rekao "mi ćemo da radimo mimo statuta". Tako ne može da se radi. Propisi se ne poštuju, pravila se uvode od danas do sutra, u savezu je nerad i javašluk", naglasio je Vojislav Radja, predsjednik RK "Sloga" Doboj.

Iza kandidature Umičevića stali su predstavnici tri regionalna saveza i Rukometni klub "Borac". Protivkandidat mu je Damir Ćopić kojeg je predložio Rukometni savez Bijeljine. Poznato je i da se akutelni predsjednik krovne kuće rukometa Srpske, Zdravko Milićević neće kandidovati za novi mandat, ali još uvijek se ne zna datum izborne skupštine na kojoj bi trebalo da bude izabran njegov nasljednik. 
  

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?