Predsjednik Fudbalskog saveza Španije

Rubijales: La Liga će biti privedena kraju na terenu

  • 25.03.2020. 14:52

Prvi čovjek Fudbalskog saveza Španije Luis Rubijeles poručio je da sezone na svim nivoima takmičenja u ovoj zemlje biti završene na terenu.

S obzirom da je situacija u vezi sa pandemijom virusa korona sve teža, kao i da je Španija, uz Italiju, najugoroženija država, teško je prognozirati kada će biti ispunjeni svi uslovi za povratak na terene. Upravo zbog toga Rubijales nije htio da nagađa kada će „bubamara“ ponovo da se zakotrlja na Pirinejima. Prema pisanjima dnevnih listova „Marka“ i „Mundo Deportivao“ Rubijales smatra da sezone moraju da budu privedene kraju, jer timovi na terenu moraju da zasluže bodove i plasman.

"Fudbal je sada u drugom planu, jer se borimo za živote ljudi. Svi bi trebalo da se pridržavamo mjera koje nam preporučuju oni koji su zaduženi za praćenje situacije. U stalnom sam kontaktu sa ljudima koji sigurno znaju bolje od mene kada će biti vrijeme da se vratimo fudbalu. Šaljem podršku svima, nadam se da će sve brzo da se vrati u normalu“, poručio je Rubijales.

Prethodnih dana bilo je govora o žestokom tempu utakmica u La Ligi, kada za to budu stvoreni uslovi. Pričalo se o igranju mečeva na svakih 48 sati, ali Rubijales je izjavio da od toga nema ništa.

"To je jednostavno nemoguće. I Igrači su samo ljudi, takav ritam bi doveo do velikog rizika od povreda, nakon duže pauze. Pronaći ćemo neko drugo rješenje“, zaključio je Rubijales.

Тагови: