Neprihvatljivi za Srbiju

RTS neće emitovati Fibine materijale bez KiM

  • 28.06.2019. 15:05

Radio-televizija Srbije, kao i svi drugi emiteri u Evropi koji su kupili pravo na emitovanje Evropskog prvenstva u košarci za žene, dobila je paket špica, džinglova i ostalog promo-materijala za ovaj šampionat od strane Fibe.

Emiteri su u obavezi da emituju samo taj promo-materijal, ali RTS neće emitovati materijale u kojima se nalazi mapa Srbije bez teritorije Kosova i Metohije.

Materijal u kome su predstavljeni gradovi domaćini Evropskog prvenstva u košarci se inače nalaze i na zvaničnom Fibinom sajtu.

U sinoćnjem prenosu utakmice Srbija – Bjelorusija, zbog nestanka struje u Zrenjaninu, više puta je došlo do prekida u dostavi signala od strane španske produkcije koja proizvodi i proslijeđuje signal svim emiterima, a koju je angažovala Fiba.

Tokom tih prekida, greškom je emitovan jedan kadar promo-materijala u kome se vidjela grafika Srbije bez Kosova i Metohije.

Iako je samoproglašena država Kosovo članica Fibe, RTS tokom ovog šampionata neće puštati promo-materijale koji su za Srbiju neprihvatljivi.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина