US Open

Roviti Medvedev bolji od Vavrinke za prvo polufinale u karijeri

  • 04.09.2019. 09:28

Danil Medvedev je nastavio sa sjajnim rezultatima na ljetnjoj američkoj turneji. Moskovljanin se pobjedom nad Švajcarcem Stanom Vavrinkom, 7:6 (6), 6:3, 3:6, 6:1 plasirao u svoje prvo Grend slem polufinale u karijeri.

Poslije odličnih igara tokom jula i avgusta i osvajanja titule u Sinsinatiju, Medvedev je iako na ivici povrede i opasnosti da preda meč ipak uspio da se izbori sa nevoljama i pobijedi Vavrinku.

Poslije Vimbldona od ukupno 21 odigranog meča, Rus ima skor 19-2 i u nevjerovatnom je naletu.

Sada će u polufinalu igrati sa Grigorom Dimitrovim.

Medvedev je imao problema u ovom meču, vukao je povredu kvadricepsa, čak je na početku tražio i intervenciju ljekara i tablete za bolove, ali sve to je pregurao. Dobio je taj brejk prvog seta, potom mu je u drugom bio dovoljan brejk u četvrtom gemu.

Vavrinka je uzvratio u trećem, napravio je takođe jedan brejk i to u drugom gemu, ali njegova igra se potpuno raspala u četvrtom setu u kojem je ruski teniser uspio da mu oduzme servis u drugom i šestom gemu.

"Teško je. Vidjeli smo čudan meč, imao sam bol u kvadricepsu. Mislio sam da neću izdržati. Osjećao sam se čudno, ali sam srećan što sam u prvom polufinalu u karijeri. Prije meča bilo je sve u redu, stavio sam kineti trake. Malo sam istegao kvadriceps, uzeo tokom meča tablete za bolove. Počeo sam da se krećem normalno poslije toga. Vidjeću kako će biti sutra, želim da budem sto odsto spreman za polufinale", izjavio je Medvedev

Njegov odnos sa publikom u Njujorku bio je sve samo ne sjajan. Pokušao je da ga opiše u dvije riječi.

"Električno. Kontroverzno. To što sam uradio ranije nije bilo u redu, ali vidim da me i dalje mnogo njih podržava. Pokušavam samo da budem ono što jesam. Izvinite i hvala vam", poručio je Danil.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)