Ronaldo o Taribu Vestu: Bio je 5 godina stariji od mene, a onda smo bili isto godište u Interu

  • 21.04.2020. 12:07

Popularni Zuba se nasmiao kada se prisjećao anegdota o legendarnom nigerijskom štoperu

Nedavno smo imali priliku da vidimo kako danas izgleda legendarni nigerijski fudbaler Taribo Vest, koji je postao sveštenik u svojoj domovini po završetku fudbalske karijere. Mnogi bi rekli da ima mnogo više nego zvaničnih 46 godina.

Čitavu karijeru Tariba Vesta je pratila priča da je lažirao godine, a kada je igrao u Partizanu, kružile su glasine da je prikazao čak 12 godina manje.

Sada stiže i potvrda takvih priča, i to od jednog od najboljih fudbalera svih vremena, Brazilca Ronalda, koji je tokom razgovora na Instagramu sa bivšim saigračem iz Intera, Kristijanom Vijerijem, ispričao nekoliko anegdota za nigerijskog štopera, sa kojim je svojevremeno bio i saigrač u Interu.

"Postoji jedna anegdota iz mlađih kategorija. Igrali smo protiv reprezentacije Nigerije do 20 godina, a mi smo tada imali 15. Dakle, bili su pet godina stariji od nas i bili su prejaki, ti momci su već bile odlasle osobe", prisetio se Ronaldo, koji je tom prilikom razmijenio kopačke sa Vestom.

"Razmenili smo kopačke... Posle nekoliko godina zajedno smo bili u Interu, a on je bio isto godište kao ja", uz osmijeh je otkrio Ronaldo, koji je opisao i kako je svojevremeno u Interu Vest pokušao da ga izliječi čudnim molitvama.

"Dok sam bio povrijeđen, jednom je došao u moju kuću i počeo da se moli za mene. Izgovarao je nevjerovatne molitve, a ja sam bio toliko očajan. Vjerovao sam u sve, ali nije pomoglo", naveo je Ronaldo, dok je Vijeri dopunio.

"Jednom kada smo išli zajedno na misu u Milanu, poveo je čitav bend sa sobom", rekao je Vijeri.

Interresantnu anegdotu o Taribu Vestu nedavno je ispričao i Ivica Kralj, bivši golman Partizana, kada je parkirao automobil nasred Gazele, pošto je vozio samo u drugoj brzini, pa je vozilo pregorilo. Nigerijac je samo izašao, ostavio automobil i otišao.