Dok tata posti

Ronaldo Junior na debiju postigao četiri gola VIDEO

  • 03.09.2018. 07:48

Najbolji fudbaler svijeta Kristijano Ronaldo definitivno nema start iz snova u dresu Juventusa, ali zato njegov sin Kristijano Junior nije mogao ni da zamisli bolji debi u dresu torinskog tima.

Dok slavni tata još nestrpljivo čeka svoj prvijenac u dresu italijanskog šampiona, talentovani nasljednik je na debitantskom meču za Juventusov tim koji čine dječaci do devet godina starosti postigao čak četiri gola!

Juventusovi klinci su slavili rezultatom 5:1 protiv Lucenta. 

Ronaldo je nedavno izjavio da je njegov nasljednik talentovan za fudbal i da ga podsjeća na njega kad je bio mlad.

"Takmičarski je nastrojen, kao ja kad sam bio mlad. Ne voli da gubi... Volim da ga učim, ali šta god bude želio da radi u životu, ja ću ga podržati. Naravno, ja bih volio da bude fudbaler, jer mislim da je talentovan i da ima to u sebi. Ima dobro tijelo, brz je, vješt je s loptom i dobro šutira", rekao je Ronaldo.

Podsjetimo, Ronaldo ni poslije trećeg odigranog meča nije uspio da se upiše u listu strijelaca. U prva dva meča je igrao dobro, stvarao šanse i nije imao sreće, a sinoć je bio vidno isfrustiran. Propisno se ispromašivao. 

U prva tri meča imao je najviše pokušaja u Juventusu: 9 protiv Kijeva, 8 protiv Parme i 6 protiv Lacija... Na tri meča čak 23 pokušaja a 0 golova, što ga stavlja na prvo mjesto najlošijih realizatora u Evropi u novoj sezoni.

Sjajna partija sina Ronaldu će sigurno popraviti raspoloženje!