Čeka Novaka ili Miloša

Rodžer spasao 7 meč lopti za polufinale!

  • 28.01.2020. 09:04

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u polufinale Australijan opena pobjedom nad Tenisom Sandgrenom, poslije velikog preokreta, u pet setova. U borbi za finale, šestostruki osvajač Melburna čeka Novaka Đokovića ili Miloša Raonića.

Poput duela trećeg kola protiv Džona Milmana, Rodžer je i sad bio pred ispadanjem, uprkos tome što je dobio prvi set.

Sandgren, 100. igrač svijeta, držao je sve u svojim rukama u četvrtom setu. Najpijre je pri vođstvu 5:4 imao tri meč lopte, zatim u taj brejku još četiri, ali je legendarni Švajcarac uspio da načini veliki povratak i poslije tri sata i 28 minuta slavi - 6:3, 2:6, 2:6, 7:6(8), 6:3.

Federer je prvi set dobio zahvaljuljući brejku u šestom gemu, ali je u nastavku uslijedio potpuni pad u njegovoj igri.

Ipak, uslijedio je veliki pad u njegovoj igri, prije svega na energetskom planu, što je Sandgren koristio.

Amerikanac je zahvaljujući brejku na startu drugog seta poveo sa 3:0, kasnije je na servis Federera stigao do prve, a potom i druge set-lopte, koju je na kraju i iskoristio.

Identičan rasplet viđen je i u trećem setu, kad je 28-godšnji igrač ponovo uspio da oduzme prvi gem na servis protivnika i zatim još jednom do kraja brejknuo Švajcarca.

Velika borba viđena je u tom, posljednjem gemu drugog seta, na Rodžerov servis. Uporan je bio Sandgren i iskoristio tek šestu brejk i set loptu za preuzimanje kontrole nad duelom.

Pored preokreta rivala, Federeru je taj set donio i probleme sa povredom, pošto je između trećeg i četvrtog gema tražio medicinski tajm-aut, i to se odrazilo na njegovu igru u nastavku meča.

U četvrtom setu oba tenisera su čuvala svoje servise, s tim što je Sangren prvi vođstvu od 5:4 propustio tri brejk i meč lopte.

Tu nije bio kraj drami. Imao je Amerikanac i u taj brejku još četiri meč lopte, vodio je sa 6:3, zatim i sa 7:6, ali je Rodžer još jednom uspio da se izvuče iz praktično bezizlazne situacije i odvede duel u peti set. 

Tamo je Federer mogao do brejka već u drugom gemu, ali je propustio dvije šanse.

Ono što nije iskoristio tada, jeste u šestom gemu, kad je iskoristio prvu brejk loptu i na kraju došao do velikog trijumfa.

  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина