Čelendž kup

RK Borac protiv litvanske "Šviese" za četvrtfinale

19:47, 27.11.2018.
Izvor: ATV
Thumbnail
Rukometaši banjalučkog “Borca”, ponovo idu na rivala o kojem nemaju mnogo informacija, sem one da je ekipa “Šviese” sastavljena od litvanskih rukometaša koji su u trećem kolu izbacili norveški “Bodo”. Litvanci su pobjedom u Viljnusu nadoknadili tri gola minusa iz prvog susreta. 

"Igraju sa mladim litvanskim igračima, i za mene svaki klub koji funkcioniše na taj način zaslužuje veliko poštovanje. Kada dođe vrijeme spremaćemo se za njih, detaljno ih skautirati ali ja zaista vidim šansu da prođemo u narednu rundu. Mogli smo proći i gore, a jedina ekipa koju ja nisam želio da dobijem je CSM Bukurešt . Sa svim ostalim ekipa može da se igra", kaže Mirko Mikić, trener RK Borac

Litvanci su nakon žrijeba pisali o “Borcu”. Promaklo im je da banjalučki klub u svojoj riznici ima dva evropska trofeaj, ali su podsjetili na novije uspjehe kluba u domaćim takmičenjima. Prva utakmica osmine finala igraće se 9. ili 10. februara dok je revanš sedam dana kasnije. Do tada rukometaši “Borca” imaju zadatak da poprave plasman u Premijer ligi BiH gdje su trenutno na devetom mjestu. Banjalučani će tri naredna susreta odigrati protiv “Konjuha”, a prvi je već sutra u Kupu BiH. 

"Ekipu “Konjuha” respektujemo. Smatram da imaju određeni kvalitet, ali na našem terenu mi se pitamo o svemu. Moramo da izađemo maksimalno skoncetrisani od prve minute, a sa takvim pristupom vjerujem da možemo da ostvarimo pozitivan rezultat", kaže Slađan Subotić, igrač Borca.

Evropski uspjeh, ne kriju u “Borcu”, podigao je moral ekipi. Nadaju se da će i u nastavku sezone imati podršku publike, nalik onoj sa utakmice protiv “Vogošće” kada su napravili korak dalje u Čelendž kupu. Ipak, kažu da je sve do njih, i da je najbolja pozvinica za navijače, dobar rezultat na terenu.