Brazilac u dresu "crveno plavih"

RK Borac predstavio kvartet novajlija za narednu sezonu

  • 05.08.2019. 20:01

U Rukometnom klubu Borac, uveliko sklapaju igrački mozaik za narednu sezonu, a “crveno plavi” dres već je zadužio kvartet novajlija: Nikola Jeremić, Nemanja Vučićević, Vukašin Rakocija i Giljerme Linjares de Souza, prvi brazilski rukometaš u istoriji banjalučkog kluba. Ovaj dvadesetjednogodišnji momak koji je rođen u okolini Rio de Ženeira, igra na poziciji desnog beka. U Banjaluku je stigao iz španske ekipe "Club Cisne", a nedavno je branio I boje reprezentacije Brazila na Svjetskom prvenstvu za juniore.

""Veoma sam srećan i zadovoljan što sam stigao u Banjaluku. Zadovoljan sam stručnim štabom, upravom i saigračima. Daću sve od sebe da pomognem klubu, a očekujem da oni pomognu i meni, kako bismo ove godine stigli do titul", kaže Giljerme Linjares de Souza.

Riječi hvale, ne štede ni ostale novajlije. Svjesni su, kažu, da  su stigli u klub bogate tradicije,  i da se od njih očekuje da igrama na terenu “ugrade” svoje ime i prezime u neke nove trofeje klupske riznice.

"U Borac sam došao da klubu vratimo staru slavu. Mislim da je ova sezona sjajna prilika za to. Zadovoljan sam saigračima, zalaganjem na terenu, porodičnom atmosferom, kao i stručnim štabom i trenerima", kaže Vukašin Rakocija, RK Borac.

"Kao jedan od iskusnijih i starijih igrača na momke prenijeti ono što sam naučio kroz karijeru, a to je da nikada ne treba odustajati od cilja. Mi smo sebi zacrtali duplu krunu, jer svi se ovim sportom bavimo da bismo pobjeđivali. I kada igrate basket na ulici, želite da pobijedite. Uvjeren sam da ova ekipa može da stvori pobjednički mentalitet", kaže Nemanja Vučićević, RK Borac.

Trener Borca, Mirko Mikić, zadovoljan je do sada urađenim tokom prelaznog roka. Ekipa je već desetak dana u punom trenažnom procesu, a za koji dan odlazi na jug Srpske. Rukometaši Borca, nastupiće na turniru u Trebinju, a prvi rival im je šampion Evrope, skopski Vardar.

"Drago mi je da prvu utakmicu igramo protiv Vardara. Biće to zaista lijepa provjera, da vidimo koliko fizički možemo parirati najboljima. Zadovoljan sam kako smo do sada radili, a ovaj turnir pokazaće na terenu kako smo trenirali", kaže Mirko Mikić, trener RK Borac.

Nakon turnira u Trebinju, rukometaši Borca vraćaju se u Banjaluku. 16. i 17. avgusta odgiraće dvije kontrolne utakmice protiv slovenačke ekipe Škofja Loka, a sedam danas kasnije za rivala u kontrolnom dvomeću imaće ekipu Sesveta.  Takmičarsku sezonu, “crveno plavi” otvaraju 31.avgusta u Atini protiv Olimpijakosa, u prvoj utakmici prve runde Kupa EHF: 

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)