Odbranili trofej

RK Borac osvojio Kup BiH

  • 09.05.2019. 19:48

Rukometaši Borca nakon pobjede u Ljubuškom, sinoć su igrali neriješeno protiv Izviđača 21:21, što im je bilo dovoljno za odbranu trofeja u Kupu BiH. 

Banjalučani su tokom cijelog meča imali prednost, koja je pred kraj utakmice bila i četiti gola razlike, ali su brzopletim rekacijama dozvolili protivniku da izjednači. Prava drama viđena je u posljednjim sekundama meča. Izviđač je stigao do pogotka za vođstvo sa zvukom sirene, ali je gol zbog prestupa poništen, pa je slavlje borčevih rukometaša moglo da počne. 

"Malo su zadnja tri, četiri minuta pokvarila cjelokupan utisak. Bilo je dosta borbeno s obje strane. Ukoliko želimo biti još bolji ne smijemo ponavlajti neke greške. Bilo je logično da će pasti koncentracija I da će se opustiti na četiri razlike, jedan iz prethodne utakmice. Bilo je za očekivati da se ranije opuste, ali ne smijemo ovo sebi da dopuštamo. Ipak, ono što je bitno je da smo podigli taj pehar", rekao je trener Borca Mirko Mikić. 

A jedan od najzalužnijih što je Borac osvojio pehar bio je kapiten Đorđe Ćelić. Predvodio je svoj tim sa šest golova, koliko je postigao i Milan Dakić. 

"Na nama je bilo da odigramo što bolje. Opravdali smo ulogu domaćina. Osvojili smo Kup, mada mogli smo da pobijedimo, ali nema veze. Šta je tu je. Osvojili smo prvi trofej idemo dalje u Ligi", poručio je Đorđe Ćelić.  

U Izviđaču su svjesni da su trofej izgubili na svom parketu. Nažalost, kažu, presudila je jedna lopta. 

"60 napetih minuta, do zadnje sekunde. Čestitam Borcu na osvojenom Kupu. Mi smo se borili i u prvoj i u drugoj utakmici. Prevagnula je ta jedna lopta u oba susreta i oni su zasluženo uzeli Kup, rekao je trener Izviđača Mario Bjeliš.

Borcu je ovo sedmi trofej u najmasovnijem takmičenja. Već za vikend crveno-plave očekuje završni turnir Kupa Srpske, koji se igra u Trebinju, a zatim i plej of šampionata BiH, gdje će pokušati da sezonu okončaju duplom krunom.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.