RK Borac nada se sredstvima i nastupu u SEHA ligi

18:56, 24.07.2020.
Izvor: ATV
U ovom trenutku Borac ima veoma mladu ekipu većinom sačinjenu od rukometaša koji su ponikli u školi banjalučkog kluba. Da bi Borac ponovo mogao da se bori za sve domaće trofeje i bude konkurentan u Evropi treneru Mirku Mikiću potrebna su pojačanja. Mladi starteg rekao je da očekuje još dva ili tri nova imena, ali koncepcija tima mogla bi se u potpunosti promijeniti ukoliko Borac dobije poziv SEHA lige, potvrdio je to za ATV direktor kluba Vladimir Branković.

- Imamo razgovore sa institucijama, čekamo novac koji nam sljeduje za nastup u SEHA ligi. Ukoliko se to desi, i dobijemo zeleno svijetlo ofd tog takmičenja, ponovo ćemo igrati sa najjačim klubovima regiona. Naravno, da to znači promjenu koncepcije ekipe, trener bi bio u nezavidnoj situaciji, ali mi bi morali da dovedemo šest- sedam kvalitetnih igrača kako bi bili konkurentni - rekao je Branković. 

Uprava kluba do sada je potpisala ugovore sa dvojicom novajlija, Aleksandrom Milićevićem i Vladom Draganićem čime je pojačana konukrencija na pozicijama lijevog beka i krila. Ugovore su produžili golmani Ljubišić i Subotić, desno krilo Nježić, a danas i dugogodišnji pivot Borca Ćelić. Banjalučani su predstavili i sedam mladih igrača koji bi u budućnosti trebali da predstavljaju bazu kluba. Branković je govorio i o novom zakonu o sportu koji je izglasan u srijedu, kao član radne grupe učestvovao je u njegovoj izradi. Njime su konkretno regulisani ugovori mladih igrača.
Branković je rekao da je klub ponudio novi ugovor srednjem beku Goranu Daničiću koji  se trenutno nalazi u Njemačkoj i veliko je pitanje da li će nastaviti rukometnu karijeru. 

- Goran nije otišao zbog loših uslova i plate već zbog nekog svog cilja i budućnosti koju on zamišlja. On nije radnik na građevini već je programer, a znamo kakve uslove programeri dobijaju u inostranstvu. Želimo mu svu sreću - rekao je Branković.

U naredna dva dana stručni štab obaviće testiranja igrača, a od ponedjeljka počinju pripreme za novu sezonu. Borac brani titulu šampiona BiH, ali će prije početka Premijer lige biti odigrana završnica Kupa BiH.