Evropa kup

RK Borac ide u Velenje po pozitivan rezultat

  • 12.02.2021. 16:52

Rukometaši Borca nastavljaju svoj evropski put. U prvom meču osmine finala Evropa kupa u nedelju gostuju ekipi Gorenja. Biće ovo ujedno zvanični debi trenera Veselina Vujovića koji kaže da ništa neće biti riješeno nakon prve utakmice.

Prednost slovenačke ekipe vidi u tome što je u takmičarskom ritmu i već je odigrala tri meča u domaćem prvenstvu. 

"Jedan dobar, kompenzovan sastav, igra sigurno, nemaju veliki broj tehničkih grešaka. Ukoliko ne igraš na vrhunskom nivou oni će te pobijediti. Ne razmišljam koji rezultat nam je potreban da bismo prošli, s obzirom da nam prolaz ne garantuje ni pobjeda od jedan ili dva razlike. To je 120 minuta sa takvom ekipom za koju sam mislio da će biti eliminisana od finskog Koksa. A oni su ih prošli sa dvije pobjede bez ikakvih problema", izjavio je Veselin Vujović.

Treninzi, uigravanje, video analiza, sve su to prošli Borčevi igrači, koji sa puno optimizma putuju u Velenje. Poručuju da u meč ne ulaze sa bijelom zastavom.

"Gorenje je ozbiljna ekipa iz ozbiljne lige, koja igra brz rukomet i biće veliki ispit za nas. Da vidimo gdje smo i šta možemo. Ja iskreno vjerujem da možemo puno i da ćemo to pokazati u nedjelju, a potom i u revanšu za sedam dana", izjavio je golman Borca Slađan Subotić. 

Istog mišljenja je i novopridošli igrač Savo Slavuljica.

"Mi idemo tamo da ostvarimo što bolji rezultat, za koji smo se spremali. Ja moram, da kažem da sam optimista, pa ćemo da vidimo šta će pokazati rezultat", dodaje Slavuljica. 

Utakmica Gorenje-Borac igra se u nedelju u 18 časova. Revanš je sedam dana kasnije u Banjaluci.
 

Тагови:
  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм