Derbi u Boriku

RK Borac dočekuje Vogošću

  • 20.10.2018. 20:03

Ekipa se psihološki podigla poslije tri pobjede u nizu poručuje rukometaš Borca Srđan Savić. Tu ne namjerevamao da stanemo, već idemo po novi trijumf u derbiju sa Vogošćom, kaže novajlija u dresu banjalučkog kluba. 

Poraz na startu u Gornjem Vakufu nikome nije prijao, ali je sada ta utakmica stavljena ad akta. Sutra u Borik dolazi Bogošća, protiv koje će Borac igrati i u trećem kolu Čelendž kupa. 

Iskusni Dejan Unčanin, iako zagazio u petu deceniju, i sada je jedan od najboljih igrača lige. Poručuje da očekuje zanimljivu utakmicu bez osvrtanja unazad.

- To su dvije ekipe koje drže domaći teren. Nije tu bilo nekih brejkova. Odigrali smo mnogo utakmica prethodnih sezona i znamo se dobro. Može da odluči inspiracija nekog pojedinca ili dobre odbrane golmana - rekao je Unčanin.

Na klupi Borca neće biti trenera Bojana Unčanina iz privatnih razloga, pa će ga zamijeniti trener drugog tima Goran Garić i sportski direktor Mirko Mikić. Biće ovo prva domaća prvenstvena utakmica za Banjalučane kojima bi pobjeda u derbiju mnogo značila, ne samo rezultatski, već i za samopouzdanje. 

Ove sezone je sistem takmičenja drugačiji, tako da poslije ligaškog dijela slijedi plejof kada se priključuje i Izviđač. Osam ekipa naći će se u doigravanju, a prednost će imati najbolji tim iz prvenstva.

Тагови: