Želi da igraju Evroligu

Rivers i zvanično potpisao za Zvezdu!

18:03, 11.02.2019.
Izvor: B92
Thumbnail
Američki košarkaš Kevin Kresvel (KC) Rivers u ponedjeljak je prošao ljekarske preglede i postao novi igrač Crvene zvezde.

Tridesetjednogodišnji košarkaš tako je i zvanično pojačao crveno-bijele u koje donosi veliki kvalitet na terenu, radnu etiku, imidž ozbiljnog profesionalca i porodičnog čovjeka.

Iskusni košarkaš, koji može da igra na tri pozicije (primarne dva i tri) veliko iskustvo sticao je igrajući profesionalnu košarku posljednjih deset godina u brojnim velikim klubovima (Beneton, Lokomotiva, Himki, Real dva puta, Panatinaikos, Bajern) sa kojima je osvajao i trofeje na najvišem nivou. 

Tekuću sezonu započeo je u ekipi Ređo Emilije, od koje se oprostio u velikom stilu u subotu uveče, ali je nakon poziva Crvene zvezde kako i sam kaže nakon obavljenih pregleda znao da je njegova nova epizoda u ozbiljnoj košarkaškoj karijeri. 

"Crvena zvezda je tako veliki klub sa veoma bogatom istorijom. Imao sam prilike u bliskoj prošlosti da igram u Beogradu, video sam sve… Ti navijači, ta atmosfera... bilo je veoma uzbudljivo, bilo je sjajno. Ko ne voli da igra u takvoj atmosferi, pred takvim navijačima? Zato se veoma radujem zbog dolaska ovde i spreman sam da igram važne utakmice pred navijačima koji sa toliko strasti podržavaju svoj tim’, da pomognem klubu da osvoji najvažniji trofeje i vrati se u Evroligu. To je moj cilj, izazov za mene, jer sam uvijek išao za izazovima. Zato, kada mi je menadžer rekao ko me želi, i šta su ciljevi kluba…vidite da sam već ovdje u Beogradu i spreman. To dovoljno govori zar ne?", rekao je Rivers po okončanju ljekarskih pregleda, koji su pokazali da je Kej Si u izvanrednom fizičkom stanju. 

Novi igrač Crvene zvezde već tokom popodneva priključiće se novim saigračima na treningu, kako bi se što prije uključio u rad tima pred izazove koji slijede. 

Rivers će u Crvenoj zvezdi nositi dres sa brojem 23.