Počeo "Fudbal frends" u Foči

"Rivalstvo na terenu nije prepreka za prijateljstvo"

  • 26.07.2019. 19:34

Da rivalstvo na terenu nije prepreka za prijateljstvo, već 15 godina potvrđuju prijatelji lopte u Foči. 

Na prestižnom omladinskom turniru "Fudbal frends", na kojem su ranije učestvovali i Njukasl, Svonsi, Breda, Paok i mnogi drugi evropski, pa i jedan kineski klub. Ove godine, uz sedam ekipa sa prostora bivše Jugoslavije, prvi put nastupaju dva ruska tima i jedan mađarski.

"Više od svega je važno što naši mladi igrači učešćem na ovom turniru mogu da steknu veliko međunarodno iskustvo, i to ne samo na fudbalskom planu, upoređujući znanja i družeći se sa igračima iz drugih zemalja", kaže Konstantin Mihajlovič Veselovskij, trener Lokomotiva Moskva.

"Veoma dobar turnir, izvanredne su ekipe, poznate, učinićemo sve da igramo što bolje, ali od svega je važnije prijateljstvo među igračima i klubovima", kaže Zoltan Bartoš, trener Mol Vidi, Mađarska.

Već prvog dana mnoštvo uzbuđenja i lijepih golova. U meču između domaće Sutjeske i Krila Sovjetov iz Samare, Rusi su za nijansu bili bolji, trijumfovali su sa 2:1, dok je skopski Vardar priredio iznenađenje savladavši sa 1:0 Crvenu zvezdu. 

Istim rezultatom,  Budućnost je bila bolja od Maribora, a Željezničar je protiv Rijeke od 0:2 čudesno preokrenuo na 3:2.

"Neobično iskustvo da igramo protiv jedne ruske ekipe, do sada se nismo susretali sa takvim stilom fudbala, igraju sa više napadača, drže loptu u nogama", kaže Matija Vasiljević, FK Sutjeska.

"Utakmica je bila veoma teška, mnogo smo se trudili, a  domaćin je bio dostojan protivnik", rekao je Arsenij Bronikov , FK Krila Sovjetov.

"Sve je super, organizacija je odlična, nema zamjerki, teren je isto vrhunski", kaže Milan Blagojević, FK Crvena zvezda.

Od Sarajeva do Moksve, od Rijeke do Foče, plete se mreža fudbalskog prijateljstva. Domažini srećni što "Fudbal frends" ima sve više ambasadora u poznatim evropskim klubovima, igrača koji su stasavali na ovom turniru. 

"Od Rada Krunića, koji je sad u dresu Milana. Imali smo Luku Jovića, Grujića, mnoge dobre fudbalere. Nadamo se da ćemo u toku ovog turnira upoznati neke nove buduće asove", ističe Zoran Avramović, predsjednik asocijacije "Fudbal frends".

Na 15. Fudbal frendsu ima još dosta da se igra, ali je rezultat već poznat- i ove godine trijumfovaće prijateljstvo.

Тагови: