Fudbal frends

Rijeka treću godinu uzastopno neprikosnovena u Foči 

20:18, 30.07.2018.
Izvor: ATV
Thumbnail
Radost Riječana i suze Beograđana na kraju 14. Fudbal frendsa. Rijeka je osvojila treću titulu prijateljstva u nizu, a kao i prošle godine u finalu je bila bolja od Crvene zvezde - ovoga puta na penale, nakon što je meč završen neriješenim rezultatom 1:1. Junak finala, sa tri odbranjena penala, je golman Riječana Marko Šušak.

"Oba tima su bila jednaka, mislim da smo mi više malo zaslužili tu pobjedu," rekao je Šušak, najbolji golman turnira.

"Bila je jako čvrsta utakmica, protivnik je bio jako dobar," kaže Filip Zrilić, fudbaler Rijeke, najbolji igrač turnira 

Rijeka je prvi tim sa tri titule u Foči. Zvezda je ostala na dva trofeja.

"Uvijek nam je drago doći ovdje u Foču, tako se napunimo pozitivnom energijom, tako da prelijepo je," zadovoljan je Mijo Dadić, trener Rijeke.

"Više je Rijeka imala sreće na penalima, čestitam im na ne pobedi. Mi smo se ovde osećali kao kod kuće i jedva čekamo da dođemo ponovo, kaže Dejan Simić, trener Crvene zvezde.

Fudbal frends je i ove godine opravdao svoj naziv, a učešćem ekipe iz Kine mreža fudbalskog prijateljstva je proširena i na Aziju. Organizatori već kuju planove za 15. izdanje ovog prestižnog turnira.

"Pokazana je suština Fudbal frendsa, a to je turnir prijateljstva, dobrog fudbala, korektnog suđenja, korektne igre, bez ijednog incidenta," rekao je Radisav Mašić, načelnik Foče. 

Treće mjesto osvojio je Maribor, a četvrto domaća Sutjeska. Peta je Budućnost, šesti Vardar, sedmi Željezničar, a osmi novajlija na turniru kineski Tjencin Ćuenđen.