Saopštenje KK Crvena zvezda

Repešina opasna zamjena teza, nije bilo linča

16:48, 15.04.2019.
Izvor: Srpskainfo.com
Thumbnail
Košarkaški klub Crvena zvezda odgovorio je na prozivke trenera Budućnosti Jasmina Repeše o tome da je u dvorani "Aleksandar Nikolić" tokom druge utakmice finalne serije ABA lige vladala atmosfera linča i pljuvanja.

Beogradski klub je u saopštenju naveo da je gospodin Repeša zamijenio teze.

"Svoje izlaganje gospodin Repeša prebacio je sa poraza svog tima, na ovim prostorima, uvijek popularan "teren" politike i odnosa među narodima na prostorima bivše Jugoslavije i time grubo zamijenio teze. Svako može da pogriješi, pa i gospodin Repeša, ali za vrlo informisanog i umjerenog čoveka kakvog ga je znala (do nedjelje) košarkaška publika u Srbiji i Beogradu, prosto nam je nevjerovatno da se nije informisao oko "izvesnih događaja" koji su obilježili prošlogodišnju završnicu plej ofa istog takmičenja. Zaista nam je žao ako je gospodin Repeša pretrpeo duševni i psihički bol u Beogradu, ali smatramo da je to proizvod nervoze izazvane obavezama koje je preuzeo od svojih nalogodavaca, koji ga plaćaju. Mi tu ne možemo da pomognemo, jer je u pitanju njegov privatni aranžman", navodi se u saopštenju.

Crvena zvezda je istakla da ne podržava bilo kakvo nasilje na sportskim terenima, i da je sužbeni spiker svaki put zamolio navijače da prestanu sa vrijeđanima, ali da je sve u suštini reakcija na dešavanja u Podgorici.

"Organizovani napad na igrače KK Crvena zvezda mts odmah po dolasku u hotel "Podgorica", bacanje petardi i topovskih udara na igrače prilikom predstavljanja, fizički napad na svakoga u hali ko je imao neko obilježje Crvene zvezde, organizovana skandiranja "Ubij Cigana…Četnici…" bacanje svinjskih odrezaka na klupu sa namjerom da se ponizi tada igrač Crvene zvezde Alen Omić, rušenje zaštitne ograde iza klupe sa igračima Crvene zvezde, predsjednik kluba koji je u gledalištu stojeći pratio utakmicu van svih, bilo kakvih protokola koji postoje o organizaciji jedne utakmice i bio zasut najgrubljim uvredama, kao i članovi njegove porodice…ima toga još što gospodin Repeša "ne zna", ali bi nam trebalo mnogo prostora i vremena da prebrojimo sve "propuste". Nije zaboravljeno, ali neko pokušava da predstavi kao da se to nije dogodilo?", dodaje se u saopštenju.

U beogradskom klubu tvrde da nije bilo nikakvog pokušaja linča, osim vrijeđanja koja nisu primjerena sportskim dešavanjima. Po beogradskom timu očito je da se sprema ponavljanje atmosfere u Morači sa prošlosezonskog finala.

"Koliko su bili "ugroženi" u Beogradu, govori i podatak, da su pojedinci iz delegacije KK Budućnost VOLI, verbalno i fizički nasrnuli na ljude za zapisničkim stolom, nezadovoljni pojedinim skandiranjima sa tribina (na koje je zvanični spiker svaki put pravovremeno reagovao) o čemu postoji i zapisnik delegata utakmice, koji je to sve video i uneo u svoj zapisnik. Gospodin Repeša bi trebalo da zna, da kao što ne postoji kolektivna odgovornost navijača Crvene zvezde za atmosferu u hali, tako ne postoji ni kolektivna amnezija kod istih, koji su videli i pamte, što su na prvom mestu kao ljudi, doživeli mnogi u delegaciji KK Crvena zvezda mts tokom prošlogodišnjeg boravka u Podgorici. Zato pozivamo brojne navijače Crvene zvezde u Crnoj Gori i Podgorici da se ponašaju fer i korektno u dvorani "Morača", bodre našu ekipu, ujedno imajući u vidu odlične odnose sa navijačkom grupom "Varvari"", dodaje se na kraju saopštenja.