Premijer lige BiH

Remi u Mostaru, Borac ostao na čelu tabele

  • 30.04.2021. 21:54

Velež je u velikom derbiju 28. kola Premijer lige BiH dočekao Borac u Mostaru, a susret je na kraju završen neriješenim rezultatom 1:1.

Nakon početnog ispitivanja snaga Velež je taj koji stvara prvu šansu. Edo Vehabović isprobava udarac u devetoj minuti, lopta odlazi tik pored gola.

Pet minuta kasnije Borac je umalo poveo. Ziljkić izvodi korner, a Uzelac iz dobre situacije ne zabija pogodak.

Oba tima su potom imala nekoliko pokušaja prema golu protivnika, ali golmani nisu imali previše problema i lagano su odrađivali svoj posao.

Borac je u finišu prvog poluvremena ostao bez prvog golmana Bojana Pavlovića koji je zbog povrede morao van terena, a njegovo mjesto je zauzeo Nikola Lakić.

Gosti u 43. minuti stvaraju dobru šansu. Ziljkić iz slobodnjaka dobro šutira, Bogdanović brani i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Na otvaranju drugog poluvremena Borac ostaje i bez Dine Ćorića koji se takođe povrijedio, a sve probleme gostiju Velež koristi u 57. minuti meča.

Ovčina sjajno probija po desnoj strani, lijepo pronalazi Brandaa u srcu kaznenog prostora, a Brazilac zabija pogodak za 1:0 i veliko slavlje domaćih igrača.

U 65. minuti Velež je imao dobru šansu da riješi sve dileme oko pobjednika. Anđušić je u posljednji čas izblokiran, a potom i Dario.

Borac je očekivano krenuo naprijed. Pokušavali su gosti nešto napraviti, a Feđa Dudić je u posljednih 20-ak minuta odlučio pojačati defanzivni dio ekipe uvođenjem Chesjmedjieva i Radovića.

Napadao je Borac, a u 89. minuti sudija Zoran Grbić nakon nakon duela Moraitisa i Radovića pokazuje na bijelu tačku.

Odgovornost je naravno preuzeo Stojan Vranješ. Matirao je Bogdanovića za konačnih 1:1 i Borac je zadržao vrh Premijer lige BiH. Velež je ostao treći.

(Sportsport)