Premijer liga BiH

Remi Radnika i Krupe u Bijeljini

  • 04.08.2018. 19:13

Fudbaleri Radnika i Krupe podijelili su bodove odigravši nerješeno 2:2 u utakmici 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Radnik je došao u vođstvo u osmom minutu, nakon što je jednu dugu loptu na rubu šesnaesterca prihvatio Irfan Hadžić. Pored njega je bio Makitan, ali je štoper Krupe očajno intervenisao tako da je Hadžić uspio prvi da dođe do lopte i pošalje je u mrežu Krupe.

Radost Radnika trajala je svega dva minuta, a izjednačio je Koljić iz slobodnog udarca sa gotovo 30 metara. Napadač Krupe poslao je pravu bombu ka golu Radnika i pogodio gornj lijevi ugao gola, gdje se spajaju prečka i stativa.

Napadač Krupe Elvir Koljić u sudijskoj nadoknadi vremena još jednom je potvrdio vrhunsku klasu. Krupa je povukla kontru u situaciji dva na dva, lopta je bila kod Koljića koji je ušao u šesnaesterac, oslobodio se odbrambenih fudbalera Radnika i šutirao lijevom nogom za vođstvo Krupe rezultatom 2:1.

Domaći fudbaleri do izjednačenja stižu u 55. minutu golom koji je bio više sretan nego spretan, a definitivno ide na ruku golmana Krupe Ilića. Martinović je šutirao sa ruba šesnaesterca, lopta je išla po zemlji, direktno u golmana Ilića koji ju je uhvatio, ali mu je ispala iz ruke i završila u mreži.

Krupa je i u sudijskoj nadoknadi imala veliku priliku, Karišik je nakon centaršuta sa desne strane  šutirao ali je njegov udarac zaustavila stativa.

Radnik je u finišu utakmice ostao sa igračem manje, nakon što je Domagoj Franjić dobio drugi žuti karton, nakon čega je morao napustiti teren.
 

Тагови: