Bez Ronalda u drugom poluvremenu

Uspjeh Srbije u Lisabonu, remi sa Portugalijom

  • 25.03.2019. 21:36

Na otvaranju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine Srbija je ostvarila vrijedan bod protiv izuzetno moćne reprezentacije Portugalije.

Utakmica je počela u 20.45, a Srbija je do gola stigla već u 7. minutu, Mijata Gaćinovića je oborio Rui Patrisio, a siguran izvođač jedanaesterca bio je kapiten Srbije Dušan Tadić. Defanzivni vezista Portugala Danilo je postigao spektakularan pogodak šutem sa više od dvadeset metara u 41. minutu.

Ipak, vezni red Srbije je u 41. minutu popustio i lako dopustio Danilu se šeta po terenu nakon čega je raspalio po lopti i poslao je pod prečku. Šut je bio toliko jak i precizan da Dmitrović nije mogao apsolutno ništa da uradi.

Iako bez Ronalda koji se povrijedio u prvom poluvremenu, Portugalija je ostvarila apsolutnu dominaciju protiv Srbije.

U nekoliko trenutaka Srbi su u strahu iščekivali odluku sudije zbog sumnjivih situaciju u okviru šesnesterca, međutim po njihovu sreću glavni arbitar u meču nije pokazao na bijelu tačku.

Srbija se nije pohvalila dobrom igrom, međutim sjajna odbrana je funkcionisala na visokom nivou bez obzira na primljeni pogodak.

Ovo je važan bod za Srbiju koji im je povećao šanse za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.