Završnica prve sezone

Rekreativna biznis liga ispunila očekivanje

20:10, 13.04.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Revijalnom utakmicom između ekipa "Vukova" i "Lavova", za koje su nastupali najbolji igrači dosadašnjeg dijela Rekreativne biznis lige, najvaljena je završnica prve sezone ovog takmičenja.

Ideja da se na jednom mjestu okupe bivši igrači, ali i ostali banjalučki rekretativci željni košarkaškog nadmetanja urodila je plodom, a na račun organizatora pljušte pohvale.

"Mislim da je ovako nešto trebalo Banjaluci i da je dobra stvar za Banjaluku. Okupilo se dosta bivših igrača i rekreativaca koji su ovo takmičenje iskoristili za sport i druženje", kaže Tibor Florijan, učesnik Rekreativne biznis lige.

"Ovo je jedno veliko druženje košarkaša koji su nekada igrali, i odlično prilika da vidite neke svoje prijatelje iz tog svijeta. Naravno, ovo je odličan vid rekreacije, pored posla kojim se bavimo, a meni je posebno drago što je to košarka", rekao je Dragan Jacimović, učesnik Rekreativne biznis lige.

Zadovoljni odzivom, ali i riječima hvale koje su stigle na njihovu adresu, organizatori iz "Banjalučke basket asocijacije", kažu da već uveliko kuju planove kako da takmičenje učine još boljim. Ipak, i na do sada urađeno itekako su ponosni.

"Ideja nam je bila da okupimo što više rekreativaca, da podignemo njihov nivo sporta i da ih organizujemo. Prezadvoljni smo odzivom. Nastupilo je više od 250 učesnika što je više nego u Ljubljani, Novom Sadu i Beogradu. Ponosni smo na svoj uspjeh i organizaciju", kaže Đorđe Nenadić, organizator.

Tokom ligaškog dijela sezone Biznis rekreativna liga bila je podijeljena u dvije grupe sa po deset ekipa. Oidgrano je ukupno devedeset utakmica, a po četiri najbolja tima iz svake grupe plasirala su se u četvrfinalnu seriju plej ofa koja će da se igra na dvije dobijene utakmice. 

Prvi šampion ovog takmičenja biće poznat nakon završnog turnira četiri najbolje ekipa koji je zakazan za 4. i 5.maj.