Liga šampiona

Real slavio u Amsterdamu, Totenhem pred četvrtfinalom

  • 13.02.2019. 23:00

Fudbaleri Real Madrida savladali su Ajaks 2:1 (0:0) u Amsterdamu, u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

U vrlo intenzivnom i atraktivnom meču Real je poveo u 60. minutu golom Karima Benzeme poslije sjajnog prodora 18-godišnjeg Vinisijuas Žuniora.

Međutim, 15 minuta prije kraja Hakim Zijeh koristi idealno proigravanje Davida Neresa sa lijeve strane i matira nemoćnog Tiba Kurtou za 1:1.

Real se povukao u završnici meča, Ajaks je pojurio preokret, ali je to skupo koštalo "kopljanike". Madriđani četiri minuta prije kraja brzom kontrom stižu do novog vođstva i pobjede 2:1 pogotkom rezerviste Marka Asensija. 

Meč je obilježila i upotreba VAR tehnologije koja je poništila gol Ajaksa u finišu prvog poluvremena, zbog nedozvoljene pozicije Dušana Tadića. 

Fudbaleri Totenhema su na "Vembliju" savladali ekipu Borusije iz Dortmunda u prvom meču osmine finala Lige šampiona sa 3:0.

Bio je to odličan meč u kojem je tim Maurisija Poketina pokazao znatno više i poslije ubjedljive pobjede tim iz Londona je praktično nadomak plasmana među osam najboljih.

Pobjeda je ostvarena bez dva možda i najbolja igrača, Harija Kejna i Dele Alija, ali svejedno, blistali su Son, Vertongen, Eriksen, tako da se odsustvo reprezentativaca Engleske nije osjetilo.

Pogotke za Totenhem su postigli Son, Vertongen i Ljorente.