Proslavljena košarkašica

Razija Mujanović: Današnje generacije razmišljaju drugačije u odnosu na moju

  • 11.03.2020. 19:48

"Čim dođu do određenog kvaliteta košarkašice sa ovih prostora odlaze u inostranstvo u potrazi za velikim rezultatima, i tako prave veliku grešku, jer u najvećem broju slučajeva ne dobiju ono što su očekivale", smatra proslavljena košarkašica Razija Mujanović.

Popularna Raza, koja je 2017. godine ušla u FIBA-inu kuću slavnih svojevremeno je tri puta proglašavana za najbolju igračicu Evrope. Kako kaže, njena generacija nije imala bolje uslove od današnjih, međutim, razmišljanje je bilo potpuno drugačije.     

"Mi smo prvo htjeli da napravimo rezultat pa da tek onda razmišljamo o boljim uslovima. Međutim, čini se da je danas obrnuta situacija. Igrači odmah razmišljaju o nekim velikim ugovorima. Ipak mislim da bi odlazak u inostranstvo trebao da dođe tek nakon što košarkašice sebi obezbijede mjesto u reprezentaciji i postanu glavni dio tima", rekla je Mujanovićeva. 

Košarkašice Orlova i Banovića predstavljale su BiH  u ovosezonskom izdanju WABA lige. Iskustvo igranja u jakoj konkurenciji dodatno je podiglo kvalitet, a Mujanovićeva smatra da je razlika ove dvije ekipe u odnosu na većinu timova koji nastupaju u prvenstvu BiH poprilično velika. 

"Bolje bi bilo da više ekipa igra međunarodne utakmice jer to je sigurno jedno iskustvo više koje se na kraju odrazi na sam kvalitet. Nažalost, naša liga je poprilično slaba, prve četiri ekipe su nešto kvalitetnije, a ostatak je, čini mi se, jako loš", razključila je Mujanovićeva. 

Poručuje da košarkašice BiH ne smiju da pomisle da je posao u kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvo završen nakon dvije uvodne pobjede. U novembru ih očekuju utakmice protiv Estonije i Rusije, a kako kaže, za velike stvari potreban je kontinuitet.    

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.