Australijan Open

Raonić ubjedljiv protiv Zvereva

  • 21.01.2019.08:37

Miloš Raonić je novi četvrtfinalista na Australijan Openu. Kanađanin je u tri seta bio bolji od četvrtog nosioca, Aleksandera Zvereva, 6:1, 6:1, 7:6 (5).

Bila je to zaista impresivna partija tenisera iz Kanade, koji je posebno briljirao u prva dva seta u kojima je mladi Zverev osvojio samo dva gema.

Za razliku od Raonića, koji je servirao odlično, i koji je do sada na turniru sakupio 107 neodbranjivih servisa, Zverev je napravio čak deset duplih grešaka.

Preslabo za meč takvog značaja, tako da nije nikakvo iznenađenje što je poražen u tri seta. Osim u trećem, sve ostalo bilo je za zaborav što se tiče šampiona ATP tur finala u Londonu.

Da stvari budu gore po njega, tokom meča, tačnije pri rezultati 6:1, 4:1 za Raonića, toliko se iznervirao da je u pauzi polomio reket u paramrarčad!

Osam puta je udario njim o teren, izbacio je svu nagomilanu frustraciju iz sebe i naravno, dobio opomenu.

Imao je šansu Zverev u trećem setu da se vrati u igru, ali Raonićev servis je opet došao do izražaja kada je bilo najvažnije, ali i odlične paralele iz bekhenda u nekoliko navrata.

Meč je trajao dva časa i dva minuta, a koliko je bio dominantan igrač rođen u Crnoj Gori vidi se po broju brejk lopti, imao ih je čak 20, za razliku od Zvereva koji je imao samo jednu priliku. I u ostalim parametrima dominirao je Raonić, u direktnim poenima (45-23), a u as udarcima (15-7).

U borbi za polufinale Raonića čeka pobjednik duela Borna Ćorić - Lukas Pujol.