Menadžer Fulama

Ranijeri: Mitrović je jedan od najboljih napadača svijeta

  • 26.11.2018. 12:02

Menadžer Fulama Klaudio Ranijeri impresioniran je igrom srpskog napadača Aleksandra Mitrovića.

Ranijeri koji je u karijeri radio sa nekim od najvećih imena svjetskog fudbala, kaže da je malo ko bolji od sadašnje "devetke" londonskog kluba.

Poslije dva gola koje je postigao na meču sa Sautemptonom, Mitrović je stigao do sedam prvenstvenih golova i u samom je vrhu liste streijlaca Premijer lige.

- Za mene, Mitrović je jedan od najboljih napadača Evrope. Kada kažem Evrope, možemo reći i svijeta. Ima samo 24 godine, fantastičan je igrač. Važno je dati mu loptu, jer može da igra kao neko ko je prima i prosljeđuje ili čisto kao golgeter - kaže italijanski stručnjak.

On je pomno analizirao način igre srpskog reprezentativca.

“Kada u kaznenom prostoru dobije loptu, veoma je blizu gola. Važno je snabdijevati ga loptama, tako dolazi do šansi da postigne gol”, kaže novi strateg Fulama.

Prije ovog susreta, Mitrović je imao post od šest mečeva na kojima nije zatresao mrežu.

“To je život napadača, zar ne? Možda ponekad postižu veliki broj uzastopnih golova, a onda mjesec ili dva ništa. Svi napadači su isti. Nemoguće je uvijek postizati golove. Međutim, na kraju sezone saberete i vidite koliki je njihov ukupni učinak”, zaključio je Ranijeri.

O srpskom napadaču niz pohvala izrekli su i stručni komentatori, bivši igrači Arsenala i Mančester Јunajteda, Martin Kion i Geri Nevil.

Kion vjeruje da sudbina Fulama u Premijer ligi u dobroj mjeri zavisi od učinka srpskog napadača. Trenutno, Mitrović je na drugom mejstu po broju upućenih udaraca na gol u Premijer ligi (47), treći u dobijenim vazdušnim duelima (63), ima najviše dodavanja (343) i četvrti je najčešće fauliran igrač u ligi (21).

“Ukoliko ostanu u Premijer ligi, on će biti razlog za to”, smatra Kion.

Nevil je poredio Mitrovića sa napadačem Atletiko Madrida Dijegom Kostom.

“On nije Dijego Kosta, ali ima njegove kvalitete u smislu da je nezgodan, igrač protiv kojeg ne želite da igrate, teroriše odbrambene igrače. Bio je jedan skok u drugom poluvremenu, kada je nadskočio Kristijana Kabaselea i pogodio prečku, to je bilo fantastično. On je neko ko Fulamu daje mnogo opcija”, zaključio je Nevil.