US Open

Rame nije izdržalo: Đoković predao Vavrinki

07:45, 02.09.2019.
Izvor: B92
Novak Đoković je završio učešće na US Openu pošto je u osmini finala predao meč Švajcarcu Stenu Vavrinki u trećem setu pri rezultatu 4:6, 5:7, 1:2.

Srpski teniser je do osmine finala došao sa tri maksimalne pobjede, protiv Karbaljes Baene, Londera i Kudle, ali u borbi za četvrtfinale nije ličio na sebe.

Novak je izgledao blijedo tokom većeg dijela meča, imao je velike oscilacije u igri, a medicinsku pomoć i masažu zatražio je poslije drugog seta u kojem je Vavrinka napravio veliki preokret.

Tada je već bilo jasno da postoji mogućnost da Đoković preda meč, iako je u treći set ušao sigurno i prvi gem dobio sa nulom. Potom mu se igra potpuno raspala, Švajcarac je uzvratio, izjednačio na 1:1, a onda je u trećem gemu Novak potpuno stao. Na svom servisu izgubio je gem sa nulom, da bi nakon toga odmahnuo glavom i odmah krenuo ka Vavrinki da se pozdravi. U tom trenutku burno i neprimjereno je reagovao i dio publike, koji je Đokovića ispratio zvižducima u svlačionicu.

Prvi set nije nagovještavao nevolje. Novak jeste, doduše, predugo igrao na svom servisu, dok je Vavrinka uglavnom posao brzo završavao kada je on imao priliku da servira. U tom dijelu igre Vavrinku je služio servis, imao je osam asova, od kojih je čak pet napravio u samo dva gema. Đoković je prvi imao brejk loptu, nije je iskoristio, ali zato jeste Švajcarac koji je poveo sa 2:3 i do kraja seta čuvao prednost.

Đoković je očigledno velika inspiracija za Stena, koji je igrao možda svoj najbolji tenis od početka sezone, razletio se po terenu, pogađao je sve i svašta, "sipao" asove od kojih Novak nije mogao da se odbrani.

Drugi set je počeo kako se samo poželjeti može. Srpski teniser je napravio brejk, brzo je bilo 3:0, potom i 4:1,a onda je uslijedio horor od tenisa. Vavrinka je napravio ribrejk, vratio se u set, izjednačio na 4:4, i dok se Sten dizao, Novak je strahovito pao, izgubio je servis na 5:6 i tada je moglo da se nasluti da Vavrinka neće propustiti priliku da poentira i povede s 2:0.

I treći set je Novak dobro otvorio, međutim, uslijedio je novi sunovrat nakon kojeg je Đoković procijenio da više nema smisla igrati.