Formula 1

Raikonen: Nisam ja odlučio da odem iz Ferarija 

  • 13.09.2018. 21:53

Ferari je u utorak saopštio da neće produžiti ugovor sa Raikonenom, a Finca će u ekipi zameniti 20-godišnji Šarl Lekler.

Na konferenciji za novinare uoči nedjeljne trke Formule 1 za Veliku nagradu Singapura, Raikonen je nevoljno pričao o odlasku iz Ferarija.

"To se dogodilo. Nije do mene i to nije moja odluka. Takav je ishod. Makar imamo ishod", rekao je Raikonen, posljednji vozač koji je doneo Ferariju titulu, 2007. godine. 

On će u naredne dvije godine voziti za Zauber, u ekipi u kojoj je počeo karijeru. Upitan da li je srećan što će preći u manju ekipu, on je odgovorio pitanjem: "Zašto da ne". "Zato što želim da idem. Zašto to komplikujete", rekao je Raikonen. 

On će sljedeće sezone kao 39-godišnjak biti najstariji vozač u šampionatu, a upitan da li i dalje ima strast za trkanjem, uprkos godinama, on je kamenim licem odgovorio: "Ne, nemam". Raikonena su iz Ferarija prije dvije nedjelje obavjestili o odluci, a on je zatim kontaktirao ljude iz Zaubera. 

"Poznajem te ljude odavno. Sigurno da je tu velika šansa", rekao je Raikonen i dodao da bi to mogao biti njegov posljednji ugovor. 

On je trenutno treći u generalnom plasmanu, iza vodećeg Luisa Hamiltona iz Mercedesa i klupskog kolege Sebastijana Fetela. 

"Prestaću da se trkam kada osjetim da je vrijeme za to", naveo je Raikonen.

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.