Nakon velike drame

Rafael Nadal osvajač US Opena

  • 09.09.2019. 07:44

Španski teniser Rafael Nadal savladao je Danila Medevedeva sa 3:2 u setovima u finalu Ju US Opena i došao do četvrte titule na ovom turniru i 19. na Gren Slem turnirima. Rezultat po setovima je bio 5:7, 3:6, 7:5, 6:4, 4:6, a meč je trajao 4 sata i 49 minuta.

Na samom početku meča Nadal je došao do ubjedljive prednosti od čak dva seta, ali kada se učinilo da će bez problema dobiti meč, Danil Medevedev uspjeva da se vrati u meč, dođe do izjednačenja i duel uvede u dramatičnu završnicu.

Ipak u petom, odlučujućem setu, presudilo je iskustvo Nadala u odnosu na mladog Rusa koji je igrao prvo Gren slem finale.

Španac je tako došao do svoje 19. titule na Gren Slem turnirima. Nedostaje mu još samo jedan trofej kako bi stigao Rodžera Federera, a trenutno ima tri više od Novaka Đokovića.

Po završetku meča Rafael Nadal nije štedio pohvale za suparnika koji je praktično demonstrirao da je u vrhu najboljih tenisera svijeta.

"Prvo što ću reći je nešto o Danilu. Njegove igre tokom ljeta su nešto najbolje što sam imao prilike da vidim otkako igram tenis.

Svi su večeras vidjeli da je on četvrti igrač svijeta sa svoje 23 godine. Čestitke na svemu. Nevjerovatno je kako se borio, kako je promijenio ritam meča.

Siguran sam da će u budućnosti imati mnogo prilika da ovdje osvoji titulu. Ovo je bila jedna od najemotivnijih noći u mojoj karijeri.

Тагови: