Evropske mečeve će igrati u Banjaluci

Radnik se nada prolasku prvog kola kvalifikacija, potrebna sreća na žrijebu

  • 30.05.2019. 19:41

Drugi Radnikov izlet u evropske kvalifikacije ponovo znači da će Bijeljinci svoje utakmice igrati na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Iako ekipa Mladena Žižovića startuje od prvog kola, mogla bi da se sastane sa respektabilnim klubovima kao što je mađarski Mol Vidi, odnosno bivši Videoton. Izlazak u Evropu potvrda je dobrog rada najstabilnijeg kluba iz Republike Srpske.

"Sigurno da nismo spremni ove godine što se tiče uslova da igramo ovdje u Bijeljini, igraćemo u Banjaluci. Međutim, ono što možemo sigurno obećati jeste da ćemo pokušati da zadržimo kompletan igrački kadar i da ćemo na jedan dostojan način da reprezentujemo kako grad Bijeljinu tako i kompletnu Republiku Srpsku. Smatram da, ukoliko budemo imali sreće u tom žrijebu, da ćemo možda moći proći to prvo predkolo, što bi za nas bio fenomenalan uspjeh", rekao je Mladen Žižović, trener Radnika.

"Sigurno da je ovo jedan veliki uspjeh, kako za mene, tako i za moje saigrače. Igrali smo dobro, sigurno u ovom drugom dijelu smo imali samo dva poraza i mislim da smo zaslužili tu Evropu. Što se tiče kupa Republike Srpske, to nam je bio cilj da ga osvojimo i taj cilj smo ostvarili", rekao je Slaviša Radović, fudbaler Radnika.

Prvi čovjek Bijeljine Mićo Mićić izrazio je zahvalnost i zadovoljstvo što na dostojanstven način prezentuju grad u najboljem svjetlu. Ovaj uspjeh nagradiće sa 20 hiljada maraka, koliko će biti izdvojeno iz budžetske rezerve. 

"Ono što ćemo mi u budućnosti raditi to je da napravimo uslove da sledeći izlazak u Evropu se igra u gradu Bijeljina. Ove godine smo se odlučili da napravimo reflektore na stadionu, napravićemo sigurno ove godine i teren sa vještačkom travom, a da bi bilo kompletno to sve, mora se napraviti i istočna tribina, kako bi bili bolji uslovi prije svega za svlačionice, što je jedan od preduslova za licencu za licenciranje našeg stadiona za Evropu", rekao je Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine.

Fudbaleri Radnika moći će da odmore do 10. juna, kada će početi pripreme za novu sezonu, koja ove godine startuje nešto ranije - 21. jula.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)