Bijeljinci domaćini u Banjaluci

Radnik dočekuje Spartak u kvalifikacijama za Ligu Evrope

  • 10.07.2019. 12:24

Druge evropske kvalifikacije fudbaleri Radnika dočekuju sa optimizmom. Bijeljinci smatraju da su ravnopravan rival Spartaku iz Trnave koji je smanjio budžet i ima potpuno drugačiju ekipu nego prošle sezone.

To što se prva utakmica igra u Banjaluci i nije neki hendikep za Radnik kaže trener Mladen Žižović i dodaje da njegova ekipa nije navikla na veliku podršku navijača. Zato poziva sve fudbalske fanatike da sutra budu uz ovaj klub u još jednoj istorijskoj utakmici. Radnik nije bez šansi u ovom dvomeču smatra mladi trener.

"Oni nas apsolutno ne poznaju, dok smo mi pratili njihove utakmice. Smanjili su budžet, sada iznosi dva miliona evra. Čitav prvi tim su promijenili, ostao je samo kapiten Grendel koji će igrati sutra protiv nas. I to nam je olakšavajuća okolnost. Svi naši igrači su spremni i zdravi što je najbitnije. Mislim da su šanse 50-50", rekao je Žižović.

Žižović je još jednom istakao da je Radnik u prošlosti bio potcijenjen i da je dobrim rezultatima u domaćim takmičenjima pokazao kvalitet. Svaki rezultat bez primljenog gola bi zadovolji jedini klub iz Republike Srpske koji je ove sezone izašao u Evropu. Ostale su još male dileme u vezi sa sastavom, a u prvih 11 sigurno će biti kapiten i mozak ekipe Velibor Đurić.

"Oni su napravili veliki uspjeh prošle godine plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope. Poštujemo njihove rezultate, ali svjesni smo da je ovo potpuno drugačija ekipa. Imamo svoje šanse i vjerujem da smo ravnopravni u ovom dvomeču", rekao je Đurić.

Fudbaleri su u dobroj formi ističe trener Radnika koji napominje da je pauza između dvije sezone bila veoma kratka. Najavljen je dolazak 500 navijača Spartaka u Banjaluku, dok je Radnik za svoju publiku organizovao dolazak na Gradski stadion iz Bijeljine. Utakmica prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope igra se sutra od 19 časova.   

Тагови: