Ponovo na klupi "osica"

Rade Unčanin predvodi Borac u Premijer ligi

  • 26.06.2019. 18:27

Rade Unčanin vratio se na klupu ŽRK Borac, koji je nekada predvodio do najvećih uspjeha. Posebno je srećan jer je klub, koji je godinama nosio epitet najboljeg ženskog kolektiva u BiH, ponovo izborio svoje mjesto u najvišem rangu takmičenja.

Za nepune dvije godine, kaže Unčanin, Borac je od kluba koji je trebao da nestane sa rukometne mape, ponovo stao na stabilne noge. Nada se da će vrlo brzo i da zauzme mjesto koje mu pripada. 

"Godi što su odlučili da im ja pomognem u narednoj sezoni, kako bi Borac bezbrižno proveo tu prvu godinu u Premijer ligi da ne strahujemo od najgoreg. Sigurno da će naredno vrijeme pokazati da je klub na pravom putu i vjerujem da ćemo na kraju vrlo brzo obradovati mnoge ljubitelje rukometa u Republici Srpskoj i gradu Banjaluci i da vratimo ono mjesto koje svi priželjkujemo, a to je da ponovo budemo prvaci BiH", kaže trener ŽRK Borac Rade Unčanin. 

Ipak, da bi se klub vratio na stare staze slave, neće biti dovoljno samo znanje i iskustvo koje Unčanin ima. Da bi "osice" ravnopravno parirale protivnicima u Premijer ligi BiH, neophodna su i pojačanja. 

"Klub u ovom periodu čini puno napora da se na određenim pozicijama klub pojača, sa dva beka, pivotmenom. Nedostaje nam desno krilo, to nam je i u prethodnoj sezoni nedostajalo. Vjerujem da ćemo u narednih desetak dana znati imena svih igračica koje će pojačati naš klub", istakao je Unčanin. 

Fokus Borca biće i stvaranje vlastitog igračkog kadra, a mlade rukometašice sticaće iskustvo u Prvoj ligi Republike Srpske, u kojoj će se takmičiti pod imenom Borac 2. Pripreme za premijerligašku sezonu "osice" će početi 29. jula, a već je dogovoreno i odigravanje nekoliko prijateljskih utakmica. 
 

Тагови: