Zvezda skupo prodala kožu

PSŽ sa 4:1 porazio "crveno - bele"

  • 11.12.2018. 23:03

Fudbaleri Crvene zvezde porazom od Pari Sen Žermena u Beogradu oprostili su se od Lige šampiona i nisu uspjeli da obezbjede evropsko proleće.

"Crveno-beli" su u poslednjem kolu poraženi od "Svetaca" rezultatom 4:1 (2:0), čime su ostali na posljednjem mestu grupe C.

Srpski šampion nije uspeo da napravi senzaciju i savlada mnogo moćnijeg rivala, ali nema za čime da žali, jer je navijačima pružio neke nevjerovatne trenutke u elitnom takmičenju.

Ekipa Vladana Milojevića ostala je na četvrtom mjestu, sa četiri boda, a nakon večerašnjih rezultata, u nokaut fazu će pored Parižana otići i Liverpul, koji je savladao Napoli na "Enfildu". 

Napolitanci, uprkos tome što su pred odlučujući meč bili na vodećoj poziciji, moraće da se zadovolje igranjem u Ligi Evrope. 

Ono što će sigurno pamtiti u Zvezdi jeste da su se prvi put u ovom formatu plasirali u Ligu šampiona, da su ugostili velikane evropskog fudbala, srušili moćni Liverpul na "Rajku Mitiću" i time postali prvi srpski klub koji je ostvario pob,edu u ovom takmičenju. 

Utakmica pred 55.000 ljudi na stadionu "Rajko Mitić" počela je onako kako se niko nije nadao – atmosfera je više uticala na domaće igrače, momci u crveno-belim dresovima su bili stegnuti, što je protivnik iskoristio da od starta preuzme kontrolu. 

Kilijan Mbape je bio veoma raspoložen, u trećem minutu je tražio jedanaesterac i nije ga dobio, ali je u devetom asistirao Edinsonu Kavaniju za prvi pogodak. 

Poslije sumnjive situacije na sredini terena i duela Milana Pavkova sa rivalima, napadač Crvene zvezde ostao je poslije kontakta na zemlji. Sudija nije reagovao, poslije čega je ostalo mnogo prostora na polovini domaćina. Lopta je stigla do Mbapea, on je bez ikakvih problema pretrčao Filipa Stojkovića i namjestio lagan gol Urugvajcu. 

Nekoliko minuta kasnije Kavani je propustio da duplira prednost, da bi se onda Zvezda oslobodila pritiska i imala nekoliko dobrih akcija. Međutim, nijedna od njih nije dovela do ozbiljne prilike, pa je bilo očekivano da izabranici Tomasa Tuhela krenu u novi nalet u finišu poluvremena. 

Baš to se i dogodilo i u 40. minutu je Nejmar potvrdio zašto je najbolji igrač tima. Na sredini terena je neodlučan bio Goran Čaušić, Mbape se ponovo našao u ulozi asistenta i poslao loptu na lijevi bok do Nejmara. Brazilac se zaletio na Stojkovića, sklonio loptu unutra, a onda poslije dva lažnjaka u kaznenom prostoru na teren bacio golmana Milana Borjana i ubacio loptu u mrežu. 

Dva gola zaostatka za Zvezdu ostala su na poluvremenu samo zato što je Mbape u sledećem napadu propustio stopostotnu priliku, pogodivši spoljni dio mreže.

Drugo poluvreme bilo je mnogo bolje za "crvneo -bele" i počelo je velikim pritiskom Crvene zvezde. Marko Gobeljić je u dva navrata slabo centrirao, ali su "crveno-beli" prebacili težište ispred protivničkog kaznenog prostora i krenuli da stvaraju prilike. 

Prvu je propustio El Fardu Ben, drugu Marko Marin, ali je treća bila sreća – Gobeljić je u 56. minutu postigao izuzetno lijep gol. 

Poslije centaršuta sa boka Tijago Silva nije lijepo izbio tu loptu glavom, samo ju je prebacio, ona je došla do Gobeljića, a Zvezdin bek je uhvatio volej i poslao ga u bliži ugao gola Bufona. 

Očekivano, probudila se publika koja je nosila svoj tim, Borjan je odlično odbranio u dva navrata i činilo se da je "momentum" na strani srpskog šampiona. Nažalost, on nije donio neku priliku uprkos tome što je ušao Ričmond Boaći, da bi u 74. minutu gosti riješili pitanje pobjednika. 

Nejmar je opet iznudio prekid na lijevoj strani i još jednom je Anhel di Marija uputio savršen centaršut. Na drugoj stativi je Markinjoš nadskočio Milana Rodića i pogodio mrežu. 

Mbape je na asistenciju Nejmara u sudijskoj nadoknadi krunisao golom sjajnu partiju i ovjerio prvo mesto u grupi C. 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић