Trka na Jahorini

Prvi "Termag Challenge Race" ispunio sva očekivanja

  • 21.07.2018. 20:10

Nesvakidašnji poduhvat na stazi dužine od 7,4 kilometra, prvi je savladao Marko Starčević. Jedan je od brojnih takmičara "Termag čelendž rejs" trke na Jahorini, koja je prvi put održana, a već je privukla na desetine učesnika. Morali su da savladaju kružnu stazu sa osam prepreka, što trku čini jedinstvenom, a svi učesnici zajedno su promovisali zdrav način života, sport i Jahorinu kao destinaciju.

Starčević je bio najuspješniji u muškoj, dok se u ženskoj konkurenciji zlatnom medaljom okitila Amila Šunje Rizvan.

"Ovo mi je prva staza ovakve vrste, sa preprekama, i moram reći da, za prvi put, čestitala bih organizatoru na sjajno organizovanoj trci na odličnoj stazi, na preprekama, kaže Amila.

"Prvi utisci su veoma dobri, teška i naporna staza je bila, ali sam zadovaljan, prezadovoljan", odgovara Marko Starčević.

Nije bilo nimalo lako savladati sve izazove, poručuju učesnici, ali se najspremniji kući vraćaju i sa vrijednim nagradama. Kao glavni pokrovitelj uključila se i kompanija "Prointer", a go pro kamera, kompleti sportske opreme, vožnja četvorotočkašima na Jahorini i besplatan vikend u hotelu "Termag", koji je i oganizator trke, samo su neke od nagrada.

"S obzirom na to da je ovo prva trka, mi smo zaista zadovljni odzivom, imamo 80 takmičara koji su došli da savladaju našu stazu. Mislim da će oni biti zadovljni stazom, jer je prelijepa staza koja ide kroz šumski predio, a za sve takmičare smo pripremili i prepreke da stazu čine dosta interesantnijom", kaže Nemanja Vučetić, marketing menadžer hotela "Termag". 

"Danas smo ovdje okupili sportiste trkače, po mojim informacijama iz cijele BiH, RS i FBiH, a očekujemo da imamo i takmičare iz Srbije. Nadam se regionalnom karakteru ove trke u narednom periodu", kaže Nenad Vuković, gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

Trku su, između ostalih, podržali i Olimpijski centar Jahorina, Savez za rekreaciju i fitnes iz Srbije i Turistička organizacija Istočno Sarajevo. Organizatori poručuju da će i naredne godine organizovati slično okupljanje.