Svjetsko prvenstvo u Japanu

Prvi poraz odbojkašica Srbije

  • 10.10.2018. 15:08

Odbojkašice Srbije doživjele su prvi poraz na Svjetskom prvenstvu, pošto su izgubile od domaćina Japana poslije četiri seta.

Japanke su još jednom potvrdile da njihov stil ne odgovara Srpkinjama i na kraju slavile sa 15:25, 25:23, 25:23, 25:23.

"Orlice" su već obezbjedile plasman na "Fajnal 6" u Nagoji, ali još nisu potvrdile prvo mjesto u drugoj fazi takmičenja, iako su odlično otvorile i ovaj duel.

Odigrale su maestralno, imale u tom dijelu 14 poena prednosti, ali se odlučujućim ispostavilo opuštanje u finišu, kada su se Japanke razigrale i polako ih uvukle u svoj ritam. 

Sredinom drugog dijela "momentum" je prošao na stranu domaćina, one su hvatale gotovo sve lopte u odbrani i koristile loš prijem našeg tima. Uslijedio je veliki pad koncentracije, gubitak drugog, pa na isti način i trećeg seta. 

Simptomatično je to da, kada god bi rezultatski prišle, igračice Srbije bi pravile nekarakteristične greške i dozvoljavale rivalkama da se odlijepe. Selektor Zoran Terzić se odlučio da promiješa karte, Tijana Bošković nije ni ulazila u igru, ali to na kraju nije bila dobra taktika. 

Bez obzira na poraz, Srpkinje su i dalje prve u grupi sa 21 bodom, istim kao Holandija i Japan, ali uz bolju poen razliku. U četvrtak protiv Holandije od 9.10 po našem vremenu igraju za prvo mjesto grupe. 

Što se top 6 faze tiče, po 3 prvoplasirane selekcije iz E i F grupe izboriće plasman u treću rundu takmičenja, koja će biti odigrana u Nagoji. 

Pobjednici grupa će žrebom biti razdvojeni u dvije grupe, a zatim će se žrijebati trećeplasirane selekcije. Ukoliko u istoj grupi budu prvoplasirane i trećeplasirane selekcije iz iste grupe u drugoj fazi, drugoplasirane selekcije će automatski biti raspoređene u suprotne grupe.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок