"Srpska open"

Prvi nosilac se sapleo na prvoj prepreci

  • 11.09.2019. 19:59

Robin Hase, prvi nosilac na ATP čelendžeru “Srpska open” sapleo se već na prvoj prepreci, a za to se pobrinuo italijanski teniser Đan Marko Moroni koji je sa dva nula u setovima savladao, nekada, 33. tenisera planete.

Moroni je do osmine finala stigao za nešto više od sat vremena igre, uz potpunu kontrolu dešavanja na cetralnom terenu Teniskog kluba Mladost.

“Odigrao sam odličan meč. Krenuo sam agresivno od samog početka i to mi se isplatilo. Zahvalio bih se i publici koja me je bodrila tokom čitavog meča. Ipak, moram da ostanem fokusiran i da zadržim ovaj nivo igre u nastavku turnira", kaže Moroni.

Daleko teži posao na putu do osmine finala imao je prošlogodišnji finalista Karlos Berlok. Argentinski veteran na terenu je proveo skoro dva i po sata, koliko mu je trebalo da slomi otpor Andree Arnaboldija. Ipak, nakon meča bio je vidno zadovoljan zbog pobjede, jer priznaje da je ove godine daleko od svoje najbolje forme i da mu je svaki trijumf izuzetno važan.

“Igrao sam pomalo letargično na početku meča, nisam bio u pravom ritmu, ali kako je duel odmicao igrao sam sve bolje. Srećan sam zbog pobjede, ali ne želim da se razmećem obećanjima. Idem meč po meč, a bio bih prezadovoljan da ponovim uspjeh od prošle godine. Moram da kažem da se u Banjaluci osjećam zaista odlično, treći put sam na ovom turniru i imam samo riječi hvale za organizatore i publiku", kaže Berlok.

I dok glavni akteri, teniseri, vode svoje bitke na terenima u parku Mladen Stojanović, mališani zaduženi za skupljanje loptica pažljivo prate svaki potez. Bez njih, hvale ih organizatori, sav naš trud bio bi zaludan. Trenutke odmore koriste da sklope nova prijateljstva i da prepričaju neku anegdotu sa meča na kojem su bili. 

Kažu da uživaju i da im posao koji obavljaju, mahom, ne pada teško.

ATP čelendžer “Srpska open”, ove godine, proslavlja svoj 18.rođendan, generalni sponzor turnira je kompanija Prointer, a završne borbe za titulu na terenima Teniskog kluba Mladost moći ćete da pratite u direktnom prenosu na programu ATV-a.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)