Prva liga Republika Srpske: Akteri zadovoljni jesenjom polusezonom

  • 18.11.2020. 19:43

Draško Lolić, bio je jedan od najzapaženijih pojedinaca u jesenjoj polusezoni prvoligaškog karavana Srpske. Prvotimac Kozara postigao je šest prvenstvenih golova, a stigao je da podijeli i nekoliko asistencija svojim saigračima.

Kako kaže, može da bude zadovoljan svojim, ali i igrama ekipe, koja je, uz malo više sreće, mogla i do boljeg plasmana na tabeli.

"Imali smo sjajan početak prvenstva. Nakon četiri utakmica osvojili smo deset bodova i svi su nas vidjeli kao glavnog konkurenta ekipi Rudara iz Prijedora za ulazak u Premijer ligu BiH. Ipak, onda su nas zadesile povrede, a nekoliko igrača je bilo zaraženo virusom korona, pa je sve to imalu uticaja na našu igru", rekao je Draško Lolić, FK Kozara.

Ekipa Kozare, proljeće dočekuje i kao polufinalista Kupa Srpske. Za klub, u kojem je već tri sezone, kaže da je prava sredina za razvoj mladih igrača, a pun je hvale i za novi sistem takmičenje prvoligaške trke.

"Smatram da je proširenje lige bio pun pogodak. Dobro je i za ligu i za nas igrače, što čitava Republika Srpska, maltene, ima svog predstavnika u prvenstvu. Fudbal se igra od Banjaluke do Trebinja", istakao je Draško Lolić, FK Kozara

Prvoligaški treneri uglas poručuju da je prvenstvo Srpske ove sezone za koplje kvalitetnije u odnosu na ranije i da je napredak u svim segmentima, tokom jesenjeg dijela, bio vidljiv golim okom. Posebno ih, kažu, raduje nekoliko stvari.  

"Liga je mnogo interesantnija nego ranijih sezona. Nije nigdje lako otići i uzeti bodova. Ostaje žal što nema publike. Recimo, igrali smo protiv Leotara u Trebinju. Bio je to derbi kola, a stekao sam utisak, da je moglo da bude da bi bio pun stadion. Vratila se draž i sa televizijskim prenosima. Mnogo drugačije se i sami igrači osjećaju kada znaju da se utakmice prenose na televiziji", naglasio je Boris Savić, šef stručnog štaba FK Rudar Prijedor.

"Mi moramo da shvatimo da Prva liga Republike Srpske mora da bude razvojna liga i da u njoj moraju da dobijaju šansu mladi igrači koji će se afirmisati i otići na viši nivo onog trenutka kada to zasluže. Danas imamo mnogo veća ulaganja u infrastrukturu. Imamo nekoliko novih terena sa vještačkom podlogom, bolji su uslovi za rad i trening. Mladi igrači imaju priliku da napreduju, a taj napredak se vidi svakodnevno", istakao je Zoran Ćurguz, šef stručnog štaba FK Željezničar Sport tim.

U Fudbalskom savezu Republike Srpske zadovoljno trljaju ruke. Ognjen Valjić, generalni sekretar saveza, kaže da pohvale koje stižu na njihovu adresu prijaju i da su prava nagrada za veliki trud uložen u minulom periodu.

"Po prvi put imamo generalnog sponzora lige, a to je kompanije MTEL po kojoj prvenstvo i nosi ime, a koja zajedno sa Fudbalskim savezom Republike Srpske pomaže klubove u ovim teškim vremenima. Fudbal napreduje u svim segmentima, a najvažnije nam je što smo vratili fudbalske centre u prvoligaški karavan", rekao je Ognjen Valjić, generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske.

U Fudbalskom savezu Srpske posebno se diče jednim statističkim podatkom.

"Procenat pobjeda domaćina je 45 odsto, što je u prošlosti bilo nezamislivo. Gosti su odnijeli sva tri boda na 40 utakmica", istakao je Ognjen Valjić, generalni sekreta Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Ne kriju, svi akteri, da im još samo nedostaje publika, koja bi, kako kažu imala šta da vidi. Na zimsku pauzu sa liderske pozicije otišli su fudbaleri Rudar Prijedora koji imaju četiri boda prednosti u odnosu na Zvijezdu 09, dok će tabor Podrinja iz Janje tokom zime mučiti teret prvoligaškog fenjera koji su zadužili sa tek šest osvojenih bodova.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)