Sportisti na Sereninoj strani

Prozivke sudije koji se striktno držao pravila

  • 09.09.2018. 16:06

Teniski, ali i kompletno sportski svijet stao je na stranu Serene Vilijams poslije finala Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država.

Iako navijači širom svijeta osuđuju Amerikanku, sportisti, novinari, javne ličnosti su apsolutno stali na njenu stranu, što je i očekivano.

Veliki incident viđen je završnici finala US opena, kada je sudija Karlos Ramos postupio striktno po pravilima i oduzeo prvo poen, a potom i čitav gem.

Posao sudije jeste da poštuje i dijeli pravdu, međutim svi su saglasni da je za ovaj posao potrebno dosta osjećaja. Mora da se osjeti situacija i za dobrobit meča donese najbolja odluka, a čini se da Ramos to nije radio u subotu veče. 

Niko ne može ništa da mu zamjeri jer je poštovao pravila, ali nije sudio prvo kolo, već finale Gren slema i meč najveće teniserke svih vremena i to pred "njenom" publikom. Zbog toga je morao bolje da kontroliše situaciju, a ne da kao "robot" primjenjuje pravila. 

To su komentari i mnogih poznatih ličnosti. Legenda Bili Džin King smatra da ovakva situacija nije trebala da se desi i podržala je Serenu 100 odsto.

Viktorija Azarenka, nekada prva teniserka svijeta, napisala je na Tviteru da je cijela situacija sr**e.

Kiki Mladenović napisala je da Serena nije ovo zaslužila, kao ni Naomi Osaka.

Ni NBA zvijezda Donovan Mičel nije bio zadovoljan situacijom na terenu.

Kris Evert, teniska legenda, na Tviteru je napisala sljedeće: 

"Ok, posljednji osvrt na ovaj slučaj. Upozorenje za "koučing" je bilo fer, ali svi to rade i mora da se promijeni pravilo. Karlos (sudija) trebalo je da kaže ili upozori Serenu prije nego što je primijenio odluku".

Bobi Marks, novinar ESPN, smatra da Serena više nikada ne bi trebalo da igra na US openu.

Dejvid Oldridž, jedan od najpriznatijih novinara u SAD, prokomentarisao je situaciju kao užasnu, a potom je i kritikao sve koji su protiv Serene u ovoj situaciji. 

"Neki od vas koji su uznemirani zbog toga što je Serena sudiju nazvala lopovom i tražila izvinjenje od njega, koji kažete da je kazna pravedna, vjerovatno nikada nisu igrali sport koji sadrži sudiju".

Endi Rodik kaže da je ovo najgore suđenje koje je ikada vidio.